• newsbanner11.jpg
 • newsbanner35.jpg
 • newsbanner47.jpg
 • newsbanner36.jpg
 • newsbanner45.jpg
 • newsbanner56.jpg
 • newsbanner37.jpg
 • newsbanner57.jpg
 • newsbanner51.jpg
 • newsbanner22.jpg
 • newsbanner53.jpg
 • newsbanner58.jpg
 • newsbanner6.jpg
 • newsbanner26.jpg
 • newsbanner27.jpg
 • newsbanner29.jpg
 • newsbanner41.jpg
 • newsbanner43.jpg
 • newsbanner60.jpg
 • newsbanner5.jpg
E-mailadresse:
Fulde navn:
Virksomhed:
Afmeld
Log på
Udskriv

Fremtidens Maritime Håndværker

Kommende elinstallatører fik blik for det maritime

Også næste år får 2. års studerende hos KEA en maritim ugeopgave fra Alfa Laval. Det stod klart efter dette års opgave, som Danske Maritime havde sat i værk i projektet Fremtidens Maritime Håndværker, og som gav flere studerende smag for en fremtid i den maritime industri.

Der var flere af de studerende, som fik øjnene op for en karriere i maritim retning, efter de sidste fredag havde løst en ugeopgave stillet af Alfa Laval som et nyt led på 2. året i deres uddannelse til automationsteknolog eller elinstallatør.

”Jeg har tænkt mig at søge praktik hos Alfa Laval i Aalborg. Det har været vildt spændende at arbejde med det maritime. Man kan mærke stoltheden i det med Danmark som stærk søfartsnation. Der lader til at være masser af muligheder for at optimere på skibe, så det vil jeg gerne beskæftige mig mere med fremover, ” sagde Christoffer Hedebye, der læser til elinstallatører på KEA med en baggrund som ’almindelig’ huselektriker.

Alfa Laval klar til at gentage
Hos Alfa Laval, der var inviteret af Danske Maritime til at stille ugeopgaven, lød der også tilfredshed med forløbet og et ønske om at gentage det næste år.

”Det er helt sikkert noget, vi gerne giver os i kast med igen. Vi har set gode løsningsforslag og fremlæggelser til de stillede cases fra de studerende, og samarbejdet er noget, vi ser gode muligheder i. Det er en win-win for alle parter,” sagde Jakob Knudsen, Electrical Design and Configuration Engineer hos Alfa Laval Aalborg.

Han bliver bakket op af sin kollega.

”Vi har et stærkt og stigende behov for flere dygtige faglærte, som er parate til at rejse rundt i verden og servicere vores produkter ude på skibene, så hvis dette kan være med til at bane vejen for, at flere ser i den maritime retning, så er vi med på at udvikle det,” sagde Bo Thiel Schmidt, HR Business Partner hos Alfa Laval.

Godt for Fremtidens Maritime Håndværker

Dermed kan projektet Fremtidens Maritime Håndværker sætte et hak i ’bestået’, fordi projektet netop handler om at motivere flere af fremtidens dygtige faglærte til at gå ind i den maritime sektor ved blandt andet at knytte de unge sammen med maritime virksomheder.

”Det er da superglædeligt, at både de studerende, den maritime virksomhed og uddannelsesinstitutionen har haft en god uge, har lært noget, og vil udvikle og gentage forløbet næste år. Det glæder vi os til at arbejde med,” siger Marianne Eltong Gade, projektleder for Fremtidens Maritime Håndværker hos Danske Maritime.

Hos KEA nævnte lektor Gorm Hansen, der har fulgt og vejledt de studerende i ugens løb, at han vil undersøge muligheden for at få udvidet gruppen af studerende med elever fra TEC, NEXT og lignende.

Baggrund for forløbet og projektet
Projektet Fremtidens Maritime Håndværker havde i den forløbne uge som en del af Global Entrepreneurship Week sat en håndfuld studerende med baggrund som blandt andet elektriker i sving med at løse en innovationsopgave fra virkelighedens maritime verden.

Det var 2. års studerende, som er i gang med en kort videregående uddannelse til automationsteknolog eller elinstallatør. I projektet Fremtidens Maritime Håndværker arbejder Danske Maritime, København Erhvervsakademi (KEA), MDC samt en række andre partnere på at motivere de studerende til at forfølge en fremtid inden for den maritime industri. Det sker i erkendelse af, at virksomhederne mangler dygtige medarbejdere med tekniske kompetencer. Det er særligt faglærte, som har bygget oven på med en mellemlang videregående uddannelse, og som vil have en karriere inden for store skibe og maritimt udstyr.

Alfa Laval er en af de maritime virksomheder, der både nu og fremover har behov for dygtige medarbejdere med en håndværksmæssig uddannelse, som de har suppleret med en mellemlang erhvervsrettet videregående uddannelse. Derfor var virksomheden inviteret til at være opgavestiller i uge 46. Ugen er den internationale Global Entrepreneurship Week, som i Danmark bød på mere end 200 arrangementer. For uddannelsesinstitutioner handlede ugen om innovation.

Temaet i de opgaver, som Alfa Laval stillede, var klassifikationsselskaber og hvordan man dimensionerer og overholder krav til maritime anlæg. Det er klassifikationsselskaber, som godkender nye produkter, og derfor er afgørende for, hvilke ideer og nyskabelser, der slipper igennem regelsættenes nåleøjer. I opgaven skulle de studerende vælge blandt otte stillede cases.

Tilbage til nyhedsbrev

Fremtidens Maritime Håndværker

København

Danske Maritime
Symfonivej 18, 2730 Herlev


Tlf.: 33 13 24 16

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bruxelles

Danish Maritime
79, Rue du Cornet, 1040 Bruxelles


Tlf.: +32 (02) 230 6934