Børsen-tillæg med fokus på energi i det maritime

Energibesparende bundmaling fra Hempel i Lyngby og varme- og ventilationssystemer Novenco Marine & Offshore i Næstved er blandt Danske Maritimes medlemmer, som er omtalt.

Læs mere
Nu kan rederier energi-vurdere skibe fra skrivebordet

Skibes energiforbrug stiger med alderen. Et gigantisk Excel-ark med 500 datapunkter og sindrige beregninger giver nu redere et overblik over deres skibes energiparametre. It-værktøjet fås gratis på retro-fitting.com. 

Læs mere
Christophe Tytgat bliver ny generalsekretær for SEA Europe

Den europæiske brancheorganisation for den maritime industri SEA Europe får 1. marts 2016 ny generalsekretær, der kommer fra en stilling som Senior Director hos redernes europæiske brancheorganisation ECSA.

Læs mere
Debatindlæg i Jyllands-Posten: Montørordning eller udflagning

Den maritime vækst kan gå Danmark forbi, hvis vi ikke får indført en maritim montørordning, skriver Per Jørgensen, formand for Maskinmestrenes Forening, og Jenny N. Braat, adm. direktør i Danske Maritime, i Jyllands-Posten.

Læs mere
Børsen-tillæg med fokus på energi i det maritime
Nu kan rederier energi-vurdere skibe fra skrivebordet
Christophe Tytgat bliver ny generalsekretær for SEA Europe
Debatindlæg i Jyllands-Posten: Montørordning eller udflagning
E-mailadresse:
Fulde navn:
Virksomhed:
Afmeld
Log på
Udskriv

Kritik af at regeringen genoptog EU-udbud af forsvarets skibe og hev et svensk værft ind

Danske Maritime rejser kritik af, at regeringen genoptog et ellers bremset EU-udbud om reparation og vedligeholdelse af forsvarets 53 skibe, og nu har prækvalificeret et svensk værft. Det vil koste udkantsjobs og svække dansk forsvar.

Forsvarsministeriet har nu gennemført det EU-udbud, der gjorde det muligt for udenlandske værfter at byde på syvårs rammekontrakter til en anslået værdi på 700 millioner kroner om reparation og vedligehold af forsvarets flåde på 53 skibe. 
Seks danske værfter og et svensk værft er nu prækvalificerede til rammekontrakterne.

”Vi vil fortsætte med at arbejde for at sidestille danske værfter med udenlandske værfter. Det kan ikke være rigtigt, at vi skal åbne for, at andre landes værfter kan byde på vedligeholdelse af vores krigsskibe, når danske værfter ikke får samme muligheder,” siger Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime.

”Hvis vi flytter opgaverne, vil vi udvande dansk kompetence til at vedligeholde de yderst komplekse krigsskibe, der indeholder flere systemer end kampfly. Det er specialviden oparbejdet af danske værfter, som selv har designet og bygget forsvarets skibe,” siger Jenny N. Braat.
Danske Maritime har gennem det seneste år fremført, at Danmark var det eneste EU-land, som reelt sendte forsvarets skibe på andre landes værfter, og at det ikke er nødvendigt efter artikel 346 i Romtraktaten om materiel, der er designet og udviklet til militære formål.

Vil koste udkantsjob og svække forsvar
Danske Maritime er meget utilfreds med, at regeringen – trods et flertal imod fra partierne i forsvarsforliget – har valgt at gennemført EU-udbuddene samt et kommende udbud af marinehjemmeværnets fartøjer. Danske værfter – og deres lokalområder – kan se frem til at miste både jobs og kompetencer, og Danmark kan ikke undgå at svække sit forsvar.

”Det vil utvivlsomt koste arbejdspladser og udvande kompetencen hos danske værfter og underleverandører samt svække det danske forsvar,” siger Jenny N. Braat.

Selv om forsvarsopgaverne tegner sig for en forholdsvis lille andel af omsætningen på danske værfter, står de aktuelle udbud alligevel for mellem 850 og 1.300 mandår hos skibsværfter og følgeerhverv årligt, og langt hovedparten af de job vil ligge i udkantsområder.
Beslutningen er truffet af den nye forsvarsminister Peter Christensen, efter den tidligere forsvarsminister Carl Holst sendte udbuddet til vurdering i det nye regeringsudvalg om EU-overimplementering under Erhvervs- og Vækstministeriet.

 

 Tilbage til nyhedsbrev

København

Danske Maritime
Amaliegade 14, 1. sal, 1256 København K


Tlf.: 33 13 24 16

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bruxelles

Danish Maritime
79, Rue du Cornet, 1040 Bruxelles


Tlf.: +32 (02) 230 6934