Ny maritim lærlingekoordinator skal hjælpe med 200 nye praktikpladser

Jo Dietrich er ny maritim lærlingekoordinator hos Danske Maritime, hvor hun skal skaffe praktikpladser i projektet Fremtidens Maritime Håndværker. Et tilbud kan blive, at virksomheder får lærlinge i kortere tid.

Læs mere
Danske Maritime øger forsvarssamarbejde med Canada

Danske Maritime tager til Canada to gange i den nærmeste fremtid for at fremme eksporten til den canadiske flåde, der vil have grøn dansk teknologi. 

Læs mere
Maritim industri fokuserer på fair konkurrence i det blå vækstteam

Regeringen har udpeget to af Danske Maritimes medlemmer, Thomas S. Knudsen fra MAN Diesel & Turbo og Christina Ørskov fra Orskov Yard, i det ny vækstteam for Det Blå Danmark.

Læs mere
Danmark mødes med Kina i Shanghai om grøn skibsbygning

Når erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen besøger Kina i denne uge er den danske maritime industri og øget samarbejdet med kinesiske værfter i centrum. Danske Maritime er med.

Læs mere
Ny maritim lærlingekoordinator skal hjælpe med 200 nye praktikpladser
Danske Maritime øger forsvarssamarbejde med Canada
Maritim industri fokuserer på fair konkurrence i det blå vækstteam
Danmark mødes med Kina i Shanghai om grøn skibsbygning
E-mailadresse:
Fulde navn:
Virksomhed:
Afmeld
Log på
Udskriv

Kritik af at regeringen genoptog EU-udbud af forsvarets skibe og hev et svensk værft ind

Danske Maritime rejser kritik af, at regeringen genoptog et ellers bremset EU-udbud om reparation og vedligeholdelse af forsvarets 53 skibe, og nu har prækvalificeret et svensk værft. Det vil koste udkantsjobs og svække dansk forsvar.

Forsvarsministeriet har nu gennemført det EU-udbud, der gjorde det muligt for udenlandske værfter at byde på syvårs rammekontrakter til en anslået værdi på 700 millioner kroner om reparation og vedligehold af forsvarets flåde på 53 skibe. 
Seks danske værfter og et svensk værft er nu prækvalificerede til rammekontrakterne.

”Vi vil fortsætte med at arbejde for at sidestille danske værfter med udenlandske værfter. Det kan ikke være rigtigt, at vi skal åbne for, at andre landes værfter kan byde på vedligeholdelse af vores krigsskibe, når danske værfter ikke får samme muligheder,” siger Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime.

”Hvis vi flytter opgaverne, vil vi udvande dansk kompetence til at vedligeholde de yderst komplekse krigsskibe, der indeholder flere systemer end kampfly. Det er specialviden oparbejdet af danske værfter, som selv har designet og bygget forsvarets skibe,” siger Jenny N. Braat.
Danske Maritime har gennem det seneste år fremført, at Danmark var det eneste EU-land, som reelt sendte forsvarets skibe på andre landes værfter, og at det ikke er nødvendigt efter artikel 346 i Romtraktaten om materiel, der er designet og udviklet til militære formål.

Vil koste udkantsjob og svække forsvar
Danske Maritime er meget utilfreds med, at regeringen – trods et flertal imod fra partierne i forsvarsforliget – har valgt at gennemført EU-udbuddene samt et kommende udbud af marinehjemmeværnets fartøjer. Danske værfter – og deres lokalområder – kan se frem til at miste både jobs og kompetencer, og Danmark kan ikke undgå at svække sit forsvar.

”Det vil utvivlsomt koste arbejdspladser og udvande kompetencen hos danske værfter og underleverandører samt svække det danske forsvar,” siger Jenny N. Braat.

Selv om forsvarsopgaverne tegner sig for en forholdsvis lille andel af omsætningen på danske værfter, står de aktuelle udbud alligevel for mellem 850 og 1.300 mandår hos skibsværfter og følgeerhverv årligt, og langt hovedparten af de job vil ligge i udkantsområder.
Beslutningen er truffet af den nye forsvarsminister Peter Christensen, efter den tidligere forsvarsminister Carl Holst sendte udbuddet til vurdering i det nye regeringsudvalg om EU-overimplementering under Erhvervs- og Vækstministeriet.

 

 Tilbage til nyhedsbrev

København

Danske Maritime
Amaliegade 14, 1. sal, 1256 København K


Tlf.: 33 13 24 16

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bruxelles

Danish Maritime
79, Rue du Cornet, 1040 Bruxelles


Tlf.: +32 (02) 230 6934