• newsbanner57.jpg
 • newsbanner18.jpg
 • newsbanner10.jpg
 • newsbanner50.jpg
 • newsbanner20.jpg
 • newsbanner45.jpg
 • newsbanner60.jpg
 • newsbanner3.jpg
 • newsbanner51.jpg
 • newsbanner34.jpg
 • newsbanner21.jpg
 • newsbanner24.jpg
 • newsbanner12.jpg
 • newsbanner48.jpg
 • newsbanner19.jpg
 • newsbanner52.jpg
 • newsbanner27.jpg
 • newsbanner23.jpg
 • newsbanner40.jpg
 • newsbanner32.jpg
E-mailadresse:
Fulde navn:
Virksomhed:
Afmeld
Log på
Udskriv

Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /home/danskemaritimev2/public_html/libraries/joomla/database/database/mysql.php on line 534

Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /home/danskemaritimev2/public_html/libraries/joomla/database/database/mysql.php on line 534

Nyt fra Danske Maritime - april 2013

Fokus på montørordning ved Danske Maritimes årsmøde

Politisk velvilje over for den danske maritime industri prægede det politiske debatpanel bestående af Karin Gaardsted (S), Ole Sohn (SF), Preben Bang Henriksen (V) og Lene Espersen (KF) ved Danske Maritimes årsmøde torsdag den 18. april.

Det Blå Danmark står højt på den politiske dagsorden, og det blev bekræftet ved Danske Maritimes årsmøde, som blev holdt i skønne omgivelser ud til vandet hos MAN Diesel og Turbo i Københavns Sydhavn. En af Danske Maritimes absolutte mærkesager, etableringen af en maritim montørordning, blev bragt op flere gange i løbet af dagen, såvel under departementschef i Erhvervs- og Vækstministeriet Michael Dithmers oplæg om formiddagen som ved eftermiddagens politiske paneldebat.

Læs mere

Maritimt fokusmøde i Frederikshavn

En lang række maritime nøglepersoner var den 18. marts samlet i Frederikshavn, hvor Danske Maritime, Danmarks Rederiforening, Danske Havne og MARCOD inviterede til fokusmøde om 'Maritim Vækst'. 

Nordjylland er et af de steder i Danmark, hvor væksten i Det Blå Danmark tydeligt kan mærkes, og området huser en lang række succesfulde og innovative maritime virksomheder.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen, som var blandt fokusmødets deltagere oplægsholdere, slog fast, at Det Blå Danmark er en betydelig dansk styrkeposition, som har potentialet til at vokse sig endnu større og stærkere med de rette vilkår.

Læs mere

Ny rådgivningsmulighed for danske eksportvirksomheder

Den 22. marts lancerede Udenrigsministeriet i samarbejde med Erhvervs- og Vækstministeriet en ny rådgivningsmulighed for danske eksportvirksomheder, som skal hjælpe virksomhederne til at sikre finansiering af deres eksportforretninger.

Der etableres i den forbindelse et team i København bestående af rådgivere fra både Eksportrådet og Eksport Kredit Fonden (EKF). Yderligere ansættes der på danske repræsentationer, som dækker syv udvalgte vækstmarkeder, finansrådgivere, der kan bistå danske virksomheder ude på eksportmarkederne.

Læs mere 

Konference om servitisation

Sammen med DTU var Danske Maritime den 19. marts vært for en konference om produkt/service-systemer med overskriften Servitising Industry: Best Practice, Next Practice. 

Konferencen fokuserede på 'best practice' i integreret produkt/service-udvikling igennem oplæg af ledere fra industrivirksomheder, der har haft forretningssucces med transitionen fra produktvirksomheder til produkt/servicevirksomheder – den såkaldte 'servitisation'.

Læs mere

Innovationskataloget INNO+

Styrelsen for Forskning og Innovation er ved at få udarbejdet et innovationskatalog til brug for inspiration og prioritering af strategiske investeringer i innovation, INNO+.

INNO+ skal bygge på en dialog med centrale interessenter. Danske Maritime blev tidligere på året inviteret til at levere indspil til INNO+, og Foreningen leverede flere forslag til innovationstemaer. I alt modtog styrelsen ca. 470 input, hvoraf de 16 var maritime. Disse 470 input skal nu koges ned til ca. 20 indsatsområder, der kommer til at udgøre innovationskataloget INNO+.

Læs mere

Markedsmodningsfonden åben for ansøgninger

Erhvervs- og Vækstministeriet har annonceret, at Markedsmodningsfonden er klar til ansøgninger.

Markedsmodningsfonden, som er en afløser for Fornyelsesfonden, har fået 135 mio. kr. stillet til rådighed pr. år i en treårig periode. Midlerne skal gå til at medfinansiere små og mellemstore virksomheders indsats med at teste, afprøve og sælge deres nyudviklede løsninger. Der kan således søges om tilskud til at teste, om en prototype eller en serviceydelse fungerer i et realistisk miljø hos potentielle kunder. Der ydes under Fonden også medfinansiering i forbindelse med innovative offentlige indkøb.

Læs mere

Polarkoden behandlet på komitémøde i IMO

Ved et møde i IMOs underkomité for design og udstyr (DE) i marts havde Danmark sammen med andre arktiske kyststater indsendt et forslag til et særligt kapitel om havmiljøregler i Polarkoden.

Med forslaget lægger Danmark m.fl. op til, at det med havmiljøreglerne i Polarkoden som udgangspunkt bliver forbudt at udlede olie og miljøskadelige kemikalier i Arktis. Derudover indeholder forslaget tiltag til stramning af reglerne om udledning af affald og spildevand. Miljøkomitéen (MEPC) skal behandle forslaget på næste møde i maj i år.

Læs mere

VIKING står stærkt i et vanskeligt marked

Den førende leverandør af sikkerhedsudstyr og service til marine-, offshore- og brandindustrien, VIKING Life-Saving Equipment A/S, melder for niende år i træk om vækst, herunder forøget markedsandel, i et vanskeligt erhvervsklima.

Rekordomsætningen blev på 1,584 milliarder kroner og resultatet før skat på 115 millioner kroner. Ifølge adm. direktør Henrik Uhd Christensen skyldes selskabets gode resultater VIKINGs mangeårige investeringer i langsigtet udvikling, som har vist sit værd i et globalt marked, der på det nærmeste stagnerede i 2012.

En af grundpillerne i VIKINGs succes er et omfattende produktsortiment med markedets bredeste udvalg af sikkerhedsprodukter, serviceydelser samt skræddersyede sikkerhedskoncepter. 

København

Danske Maritime
Symfonivej 18, 2730 Herlev


Tlf.: 33 13 24 16

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bruxelles

Danish Maritime
79, Rue du Cornet, 1040 Bruxelles


Tlf.: +32 (02) 230 6934