• newsbanner6.jpg
 • newsbanner16.jpg
 • newsbanner57.jpg
 • newsbanner5.jpg
 • newsbanner27.jpg
 • newsbanner23.jpg
 • newsbanner49.jpg
 • newsbanner14.jpg
 • newsbanner3.jpg
 • newsbanner45.jpg
 • newsbanner26.jpg
 • newsbanner24.jpg
 • newsbanner31.jpg
 • newsbanner15.jpg
 • newsbanner38.jpg
 • newsbanner20.jpg
 • newsbanner25.jpg
 • newsbanner19.jpg
 • newsbanner13.jpg
 • newsbanner7.jpg
E-mailadresse:
Fulde navn:
Virksomhed:
Afmeld
Log på
Udskriv

Nyt fra Danske Maritime - april 2014

 

Danske Maritimes årsmøde 2014

Mandag 28. april 2014 afholdt Danske Maritime årsmøde i forlængelse af den ordinære generalforsamling.

Det var anden gang, at Danske Maritime afholdt et åbent årsmøde, og det var en stor succes med deltagelse af tæt på 100 personerne inden for og med interesse for den danske maritime industri.

Årsmødet blev afholdt hos MAN Diesel & Turbo på Teglholmen, hvor de smukke rammer dannede grundlag for gode debatter om vilkårene og fremtiden for den danske maritime industri.

Læs mere

Statsbesøg i Kina og seminar i Shanghai

I forbindelse med det officielle statsbesøg i Kina blev der den 28. april 2014 afholdt et seminar om grøn skibsbygning i Shanghai, Kina.

Formålet med seminaret var at styrke relationerne og samarbejdet mellem danske og kinesiske maritime virksomheder. Direktør for Søfartsstyrelsen Andreas Nordseth var moderator ved seminaret, som havde deltagelse af en række danske og kinesiske maritime aktører.

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Danmark og Kina

Torsdag den 24. april, i forbindelse med det officielle danske statsbesøg til Kina, underskrev den danske ambassadør i Kina Friis Arne Petersen og den kinesiske minister for industri og IT (MIIT) Miao Wei en samarbejdsaftale (Memorandum of Understanding) på området for grøn skibsbygning.

Formålet med samarbejdsaftalen er at øge det gode samarbejde mellem danske og kinesiske virksomheder inden for grøn maritim teknologi og skibsbygning. Danske Maritime glæder sig over aftalen, som er til gavn for de mange danske maritime industrivirksomheder med interesser i det kinesiske marked. Kina er allerede et meget væsentligt marked for den danske maritime industri, og samarbejdsaftalen er et positivt tiltag, der kan styrke de danske maritime industrivirksomheders muligheder på det kinesiske marked.

Samarbejdsaftalen gælder foreløbig for en toårig periode, hvorefter begge parter kan tage den op til revision. Det første samarbejdsmøde mellem regeringsrepræsentanter fra Danmark og Kina forventes afholdt inden for 12 måneder efter underskrivningen, hvor de kan drøfte fremtidige samarbejdsaktiviteter.

IMO indgår kompromis om NOX

IMO's miljøkomite, MEPC, indgik 4. april 2014 et kompromis om kravet til renere luftemissioner i visse kystnære strækninger.

Kravet omhandler lavere indhold af NOX i skibenes udstødning. Kravet blev vedtaget i 2008 til gennemførsel i 2016. Kravet om lavere niveauer af NOX gælder for nye skibe, når de sejler i visse kystnære strækninger, de såkaldte NECA'er (NOX Emission Control Area). I øjeblikket eksisterer der kun et NECA ud for det nordamerikanske kontinent.

Læs mere

Det Blå Nordjylland vil skabe vækst og øget beskæftigelse

De maritime erhverv i Nordjylland udgør 8 % af den nordjyske økonomi, og de maritime erhverv i regionen beskæftiger mindst 12.000 personer.

Det viser en nyligt offentliggjort analyse, 'Det Blå Nordjylland', som er udarbejdet i et samarbejde mellem konsulentvirksomheden NIRAS, Region Nordjylland, Vækstforum Nordjylland og Beskæftigelsesregion Nordjylland. De nordjyske maritime erhverv har særlige kompetencer inden for skibsfart og offshore, ligesom de maritime virksomheder i regionen er i stand til at møde de øgede internationale klima- og miljøkrav. Dette medvirker ifølge analysen til, at de maritime erhvervs andel af den nordjyske økonomi forventes at stige.

Analysen 'Det Blå Nordjylland' kan læses her.

Entreprise og indleje af arbejdskraft

Der er truffet afgørelse i en faglig voldgiftssag vedrørende forskellen på entreprise og indleje af arbejdskraft.

En virksomhed havde ikke aflønnet fem litauiske arbejdere efter den danske overenskomst, og virksomheden blev dømt til at betale 100.000 kr. til forbundet. Virksomheden mente, at der var tale om en entrepriseaftale med en underleverandør. Forbundet mente, at den indklagede virksomhed reelt havde ledelsesansvaret for de fem arbejdere, idet virksomheden og underleverandøren havde samme adresse, telefonnummer og direktør. Virksomheden blev dømt til at betale 100.000 kr. til forbundet, fordi den indklagede virksomhed reelt havde ledelsesansvaret for de fem litauiske arbejdere, idet de var indlejet arbejdskraft.

Læs mere

Danish Maritime Days

Hjemmesiden for Danish Maritime Days, www.danishmaritimedays.com, gik i luften i begyndelse af april og indeholder information om såvel Danish Maritime Forum som de andre arrangementer under Danish Maritime Days i form af en eventkalender.

Det vil være muligt løbende at byde ind med arrangementer og events, som vil kunne markedsføres sammen med de øvrige aktiviteter under Danish Maritime Days. Danske Maritime opfordrer virksomheder, der gerne vil afholde aktiviteter/arrangementer, til at henvende sig til sekretariatet Event Manager i Danish Maritime Days Charlotte Balling: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

Danish Maritime Days holder med jævne mellemrum fællesmøder om arrangementer under DMD. Indtil videre er der afholdt sådanne møder den 24. februar og den 24. april. Hvis du ønsker at deltage i fremtidige møder og/eller blive sat på mailinglisten vedrørende disse møder, er du velkommen til at kontakte sekretariatet for Danish Maritime Days: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

Hempel sætter nye performancestandarder med HEMPAGUARD®

Hempel har med HEMPAGUARD® lanceret et banebrydende produkt inden for bundmaling.

HEMPAGUARD® leverer op til 120 dages modstandskraft over for begroninger på skibets yderside, mens det samtidig giver en brændstofbesparelse på gennemsnitlig 6 %. HEMPAGUARD® er baseret på den patenterede ActiGuard®-teknologi, og HEMPAGUARD® er allerede anvendt på mere end 80 fartøjer.

Nye medlemmer

Danske Maritime byder velkommen til Insatech, som blev optaget i Foreningen 1. april, og Cobham SATCOM, som blev optaget i Foreningen 15. april.

 

Danske Maritime byder velkommen til Insatech, som blev optaget i Foreningen 1. april, og Cobham SATCOM, som blev optaget i Foreningen 15. april

København

Danske Maritime
Symfonivej 18, 2730 Herlev


Tlf.: 33 13 24 16

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bruxelles

Danish Maritime
79, Rue du Cornet, 1040 Bruxelles


Tlf.: +32 (02) 230 6934