• newsbanner30.jpg
 • newsbanner10.jpg
 • newsbanner20.jpg
 • newsbanner18.jpg
 • newsbanner56.jpg
 • newsbanner24.jpg
 • newsbanner36.jpg
 • newsbanner1.jpg
 • newsbanner52.jpg
 • newsbanner21.jpg
 • newsbanner11.jpg
 • newsbanner34.jpg
 • newsbanner57.jpg
 • newsbanner7.jpg
 • newsbanner15.jpg
 • newsbanner27.jpg
 • newsbanner59.jpg
 • newsbanner43.jpg
 • newsbanner31.jpg
 • newsbanner39.jpg
E-mailadresse:
Fulde navn:
Virksomhed:
Afmeld
Log på
Udskriv

Nyt fra Danske Maritime - april 2016

Leder: Kom ud af den blå glaskuppel

 

Af Jenny N. Braat, adm. direktør, og Thomas S. Knudsen, formand, Danske Maritime

Danmark er blandt verdens stærkeste maritime nationer. Vores maritime industri fylder både i størrelse og teknologi. Industrien har i Danmark 43.000 ansatte, en produktionsværdi på mere end 90 mia. kr. og en bruttoværditilvækst på 33 mia. kr.

Læs mere

Årsmøde: Maritim industri skal være forandringsparat

 

Danske Maritime havde inviteret professor Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand for Carlsberg Group og Carlsbergfondet, til at være hovedtaler på årsmødet den 20. april 2016, som blev holdt hos MAN Diesel & Turbo i København.

Danske Maritime havde inviteret professor Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand for Carlsberg Group og Carlsbergfondet, til at være hovedtaler på årsmødet den 20. april 2016, som blev holdt hos MAN Diesel & Turbo i København.Danske Maritime havde inviteret professor Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand for Carlsberg Group og Carlsbergfondet, til at være hovedtaler på årsmødet den 20. april 2016, som blev holdt hos MAN Diesel & Turbo i København.

Læs mere

Årsmøde: Politikere i debat om maritim frentid

 

De fire folketingspolitikere, Bjarne Laustsen (S), Thorsten Schack Pedersen (V), Hans Christian Skibby (DF) og Martin Lidegaard (R), som deltog i debatten som afslutning på Danske Maritimes årsmøde 20. april 2016 var uanset partiforskelle enige om, at der skal satses på det Blå Danmark, og at det er vigtigt med gode rammevilkår.

Jenny N. Braat, adm. direktør for Danske Maritime, bad de fire politikere om hver især at komme med deres bud på, hvad de kan gøre for at styrke det maritime erhverv fremadrettet. 

Læs mere

Årsmøde: Se billeder fra Danske Maritimes årsmøde 2016

 

Se billeder fra både Danske Maritimes årsmøde 2016 og reception for Jenny N. Braat i anledning af hendes 50 års fødselsdag.

Læs mere

Årsberetning: Vækstpotentiale i maritim industri trods lavvækst og lav oliepris

 

Danske Maritime forventer, at den maritime industri og værfterne har udsigt til vækst trods udfordringer med international handel og olieprisen. Men det kræver rammevilkår, så virksomhederne kan konkurrere mere lige på det globale marked.

 

Den maritime industri har udsigt til vækst fremover, selv om 2015 blev året, hvor de lave oliepriser sammen med øget protektionisme for alvor fik tag i det maritime marked.Maritim industri og værfter har 43.000 ansatte og en produktionsværdi på 91 mia. kr. Væksten vil komme i form af øgede krav til skibsfarten om miljø (svovl, kvælstof, CO2, brændstof og ballastvand) og sikkerhed, som den danske maritime industri er eksperter i, samtidig med, at der sejler en historisk stor flåde på 100.000 store skibe, som skal vedligeholdes og opjusteres til nye krav.

Læs mere

Tre gode nyheder fra IMO's miljøkomite

Danske Maritime var som altid til stede på mødet i IMO’s miljøkomite MEPC, der foregik i sidste uge. Danske Maritimes underdirektør Michael Prehn, som deltog, rapporterer om tre vigtige emner for den maritime industri: klimadebatten, ballastvand og svovl.

Læs mere

Tag med kronprinsparret på delegation til USA i september

Danske Maritime indgår sammen med en række andre erhvervsorganisationer samt Eksportrådet i forberedelserne af de planlagte aktiviteter for erhvervsdelegationen, der foregår i forbindelse med, at H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessen besøger USA den 27.-30. september 2016.

Læs mere

Norsk investeringsplan giver mulighed for dansk maritim industri

Norge sætter nu gang i den største offentlige investeringsplan i landets historie. Det giver gode muligheder for danske maritime virksomheder. Nye havne og nye skibe er blot en del af planen. Det skriver ShippingWatch.

Nyt fra medlemmer

 

Det maritime skaber fremgang hos Scanel 

Frederikshavnervirksomheden Scanel International A/S har ordrebøgerne fyldt flere år frem, og det er ikke mindst det maritime område samt vind, olie og gas, der har skabt fremgangen. Det skriver Maritime Danmark.

Første oceangående skibe på metanol med MAN-motorer

I starten af april kunne Waterfront Shipping Company Ltd., Mitsui O.S.K. Lines, Westfal-Larsen Management og Marininvest/Skagerack Invest byde velkommen til verdens første oceangående skibe, der kan sejle på metanol. De syv skibe på 50.000 dwt er forsynet med MAN B&W ME-LGI totakts dual fuel-motorer, der kan sejle på metanol, marine dieselolie og almindelig fuelolie. Det skriver Maritime Danmark.

Nye medlemmer

Exilator er pr. 1. maj blevet medlem af Danske Maritime

Nye medarbejdere

Jo Dietrich er ansat som maritim lærlingekoordinator pr. 11. april 2016 i projektet "Fremtidens Maritime Håndværker". Hun skal arbejde med at skabe nye praktikpladser i den maritime industri.

 

København

Danske Maritime
Symfonivej 18, 2730 Herlev


Tlf.: 33 13 24 16

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bruxelles

Danish Maritime
79, Rue du Cornet, 1040 Bruxelles


Tlf.: +32 (02) 230 6934