• newsbanner41.jpg
 • newsbanner59.jpg
 • newsbanner8.jpg
 • newsbanner7.jpg
 • newsbanner55.jpg
 • newsbanner50.jpg
 • newsbanner12.jpg
 • newsbanner26.jpg
 • newsbanner37.jpg
 • newsbanner48.jpg
 • newsbanner10.jpg
 • newsbanner60.jpg
 • newsbanner4.jpg
 • newsbanner9.jpg
 • newsbanner15.jpg
 • newsbanner30.jpg
 • newsbanner39.jpg
 • newsbanner16.jpg
 • newsbanner52.jpg
 • newsbanner2.jpg
E-mailadresse:
Fulde navn:
Virksomhed:
Afmeld
Log på
Udskriv

 

Nyt fra Danske Maritime - januar 2016

Leder: Vil regeringen hyre eller fyre i den maritime industri?

Af Jenny N. Braat adm. direktør 

Lad mig skære det ud i pap: Den maritime industri kan med en montørordning, der koster 63 mio. kr. for staten, skaffe 700 nye jobs. Hvis industrien ikke får denne maritime montørordning, risikerer Danmark omvendt at miste 3.000 arbejdspladser og vores teknologiske forspring.

Desværre oplever jeg jævnligt, at man fra politisk hold ikke forstår, at Det Blå Danmark består af flere brancher. Flere politikere mener, at den maritime industri jo nok havde fået sit i en finanslov med en udvidet tonnageskat. Jeg har måttet fortælle dem, at det er en misforståelse.

Læs mere

Nu kan rederier energi-evaluere skibe fra skrivebordet

Der ville være over 40 milliarder kroner at spare i brændstof og en betragtelig mængde CO2, hvis alle verdens omkring 60.000 skibe over 500 bt blev energioptimeret, så de forbrugte blot fem procent mindre brændstof.

Sådan lyder et slag på tasken fra folkene bag et nyt it-værktøj, der gør det muligt for rederier at få et samlet overblik over deres skibes energidata i detaljer, så de kan sætte ind med optimeringer, der hvor det giver mest mening.

Læs mere

Christophe Tytgat bliver ny generalsekretær for SEA Europe

Den maritime industris europæiske brancheorganisation SEA Europe får 1. marts 2016 ny generalsekretær, når Christophe Tytgat (foto) afløser Douwe Cunningham, der har været generalsekretær siden 2012.

Christophe Tytgat har siden 2001 arbejdet hos ECSA (European Community Shipowners Associations). I de sidste tre år har han været Senior Director med ansvar for konkurrence, juridiske og skattemæssige forhold samt social affairs. Han repræsenterer ECSA på disse områder over for EU-institutioner og øvrige interessenter.

Det er danske Kjeld Dittmann, der som formand for SEA Europe siden i sommer og på vegne af bestyrelsen har ansat den ny generalsekretær.

Læs mere

Klaus Rostell er ny formand for SEA Class

Projektleder Klaus Rostell, Danske Maritime, er udnævnt som ny formand for SEA Europes arbejdsgruppe om klassifikation SEA Class. SEA Europe er brancheorganisation for den europæiske maritime industri. Klaus afløser Peter Müller-Baum fra VDMA, som har varetaget formandskabet for arbejdsgruppen de seneste tre år.

SEA Class’ hovedfokus ligger på gennemførelsen af artikel 10 i EU-forordning 391/2009 (den såkaldte ’klasseforordning’). Den skal sikre, at de i EU godkendte klassifikationsselskaber tilstræber at anvende ens regler og procedurer for godkendelse og certificering af maritimt udstyr samt maritime komponenter og materialer, og at selskaberne samtidig søger at sikre gensidig anerkendelse af hinandens certifikater.

Læs mere

Ballastvand venter stadig på ratifikation

I november 2015 blev ballastvandskonventionen tiltrådt af yderligere et antal stater, og fra IMO forlød det, at der kunne være tale om, at den længe ventede konvention nu endelig ville træde i kraft.

Spændingen var høj. Danske Maritime havde henover nogen tid håbet, at tiltrædelsesprocessen kunne ende i 2016, og at ikrafttræden derfor kunne forventes i 2017, men nåede den samlede tilsluttede tonnage i november 2015 højt nok op, ville man kunne se konventionen træde i kraft i 2016.

Læs mere

Montørordning eller udflagning

Af Per Jørgensen, formand for Maskinmestrenes Forening, og Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime

Globalt er højtuddannede tekniske medarbejdere så eftertragtede, at de kunne arbejde døgnet rundt. I de kommende årtier vil der komme en markant jobvækst i den maritime industri, både på land og til søs, da verdenshandelen efter alle forudsigelser vil fordobles.

Læs mere

 Nyt om medlemmer

Orskov Yard overrrakser positivt

FAYARD ligner vinder i udbud om forsvarets skibe

MAN Diesel & Turbo laver ny licensaftale i Kina

Stor travlhed på Bawat

Wärtsilä klar med nyt færgekoncept

Vestergaard trodser offshorenedgang

OSK-ShipTech sender ny færge i EU-udbud for kommune

Lav vanddybde et problem for Assens Skibsværft

Ros til Danske Maritime fra ikke-medlem

Læs alle nyheder om Danske Maritimes medlemmer her

Kalender

Dato for årsmøde er kendt! 20. april 2016. Sæt i kalender. 

Nyt medlem i Danske Maritime

Knud E. Hansen er pr. 1. januar blevet medlem af Foreningen. 

København

Danske Maritime
Symfonivej 18, 2730 Herlev


Tlf.: 33 13 24 16

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bruxelles

Danish Maritime
79, Rue du Cornet, 1040 Bruxelles


Tlf.: +32 (02) 230 6934