• newsbanner28.jpg
 • newsbanner33.jpg
 • newsbanner32.jpg
 • newsbanner9.jpg
 • newsbanner53.jpg
 • newsbanner23.jpg
 • newsbanner21.jpg
 • newsbanner4.jpg
 • newsbanner58.jpg
 • newsbanner41.jpg
 • newsbanner25.jpg
 • newsbanner45.jpg
 • newsbanner54.jpg
 • newsbanner36.jpg
 • newsbanner16.jpg
 • newsbanner44.jpg
 • newsbanner11.jpg
 • newsbanner51.jpg
 • newsbanner52.jpg
 • newsbanner13.jpg
E-mailadresse:
Fulde navn:
Virksomhed:
Afmeld
Log på
Udskriv

Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /home/danskemaritimev2/public_html/libraries/joomla/database/database/mysql.php on line 534

Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /home/danskemaritimev2/public_html/libraries/joomla/database/database/mysql.php on line 534

Nyt fra Danske Maritime - juni 2014

Vækstplan med vækst eller?

Regeringen og Venstre har den seneste måned vedtaget regeringens vækstplan. Nogle klapper i hænderne og andre, heriblandt undertegnede, undrer sig lidt over, at der kom så lidt ud af det!

Vækstplanen har nogle gode tiltag f.eks. PSO-afgiften. Men for de fleste danske virksomheder har den kun en begrænset effekt. Den virkelige udfordring udestår fortsat: at forbedre danske eksporterende virksomheders konkurrenceevne. I virkeligheden kan tiltag, som dem vi finder i vækstpakken og andre reformer, godt virke, men kun i en begrænset tid. På lidt længere sigt kommer vi til at stå med de nuværende problemer. Det er meget bekymrende. Som repræsentant for den maritime industri i Danmark, glæder det bestemt Danske Maritime, at partierne på Christiansborg  vil styrke industrien og har en forståelse for, at eksportvirksomhederne er vigtige, men hvis vi på sigt ønsker de tre V'er – vækst, velfærd og viden er lappeløsninger ikke holdbare. Vi har brug for en langsigtet erhvervspolitik, der giver de danske eksporterende virksomheder konkurrencedygtige vilkår.

Læs mere

Maritime topledere samlet i København

26.-28. juni 2014 mødtes en række topledere fra hele Europa inden for den maritime industri ved SEA Europe's årlige General Assembly i København.

SEA Europe er den europæiske brancheorganisation for den maritime industri (skibsværfter og leverandører), og SEA Europe's General Assembly afholdes i år i København, hvor Danske Maritime var arrangør og vært. På SEA Europe møde på Kronborg Slot 26. juni 2014 deltog handels- og udviklingsminister Mogens Jensen. Ministeren slog fast, at den danske maritime industri er blandt verdens mest konkurrencedygtige industrier inden for grøn teknologi til skibe, og at det samlede Blå Danmark står for 24% af den samlede danske eksport.

Læs mere

Beskæftigelse og produktion i Det Blå Danmark

Søfartsstyrelsen offentliggjorde 27. maj 2014 analysen "Beskæftigelse og produktion i Det Blå Danmark".

Ifølge analysen var der i 2013 samlet set ca. 63.000 personer i direkte beskæftigelse i Det Blå Danmark. Hvis underleverancer til Det Blå Danmark medregnes, var beskæftigelsen sidste år knap 110.000 personer. I perioden 2003-2013 faldt den direkte beskæftigelse inden for Det Blå Danmark med 14.000 personer primært pga. den økonomiske krise, hvorimod den indirekte beskæftigelse steg med knap 10.500 personer. Målt ud fra antallet af beskæftigede er den maritime industri den største sektor med ca. 24.500 direkte beskæftigede personer eller omkring 38,5% af den samlede beskæftigelse.

Læs mere

Det Blå Danmarks nye partnerskab

Det Blå Danmarks INNO+-projekt har ansøgt InnovationsFonden om 50 mio. kr. til grønt samfundspartnerskab, og et samfundspartnerskab, der skal skabe vækst og beskæftigelse inden for grønne, maritime løsninger, er kommet et stort skridt nærmere.

Det Blå Danmarks partnerskab bestående af A.P. Moller-Maersk A/S, Alfa Laval Aalborg A/S, DFDS A/S, Hempel A/S, MAN Diesel & Turbo SE, OSK-Shiptech A/S, TORM A/S samt førende universiteter og GTS institutioner har indgivet en ansøgning til 'Danmarks Innovationsfond' – kaldet INNO+ – for projektet "Blue INNOship". Ansøgningen har et samlet budget på ind til videre 100 mio. kr., hvoraf InnovationsFonden søges om støtte på 50 mio. kr. Ud over InnovationsFonden søges også private fonde med henblik på at udvide rækkevidden af samfundspartnerskabet.

Læs mere

Gensidig anerkendelse inden for skibsklassifikation

Den 28. maj 2014 deltog Danske Maritime i en workshop i London om gensidig anerkendelse inden for skibsklassifikation.

Workshoppen var arrangeret af de i EU anerkendte klassifikationsselskaber i samarbejde med den europæiske brancheforening for skibsbygning og maritimt udstyr, SEA Europe. Udover repræsentanter fra klassifikationsselskaberne og den europæiske maritime industri var der deltagelse af repræsentanter fra Europa-Kommissionen, flagstater, rederiorganisationer samt den maritime forsikringsbranche.

Læs mere

Danske Maritimes Scenario Planning-projekt

Danske Maritime begyndte at arbejde med Scenario Planning i 2012 og ansatte i 2013 Matthew Spaniol som ePhD-studerende for derigennem at give medlemsvirksomheder adgang til værktøjer inden for konceptudvikling, design og udvikling af relevante scenarier specifikt skræddersyede til medlemsvirksomhedernes kernekompetencer og aktiviteter.

Scenario Planning er et kraftfuldt værktøj, som bruges i mange organisationer. Scenario Planning er tidligere primært blevet brugt af militæret og store internationale koncerner, men i dag bruges Scenario Planning bredt af alle typer af organisationer, der gerne vil være proaktive i mødet med fremtiden. Scenario frameworks kan bruges til at vurdere ens strategiske positioner og dermed give en helhedsorienteret undersøgelse af alternative strategier i, hvordan man opnår den ønskede fremtid.

Læs mere

Danish Yachts leverer ny generation af SWATH

Danish Yachts har leveret deres femte 24 meter lange SWATH-fartøj af kulfiber.

Fartøjet benyttes til transport af personale og reservedele ud til offshore havmølleparkerne. Denne anden generation er blevet forstærket, hvilket forbedrer sikkerheden og komforten for besætning og passagerer. Samtidig er vægten blevet reduceret med 15% i forhold til det oprindelige design, hvilket forbedrer brændstofeffektiviteten. Desuden er designet af styrehuset ændret, så man i den nye generation har udsigt 360 grader rundt, hvilket er en klar fordel.

Det nye SWATH-fartøj skal gennem en prøvesejlads, inden det leveres til energiselskabet E.ON.

Danske Maritime flytter til nye lokaler

De seneste par år har Danske Maritime mere end tredoblet medlemsantallet, og sammen med medlemsantallet er også sekretariatet vokset.

Derfor flytter Foreningen 4. juli 2014, og vores nye adresse er:

Amaliegade 14, 1.
1256 København K.

Vi vil fortsat have hovednummeret +45 33 13 24 16. Vi glæder os til at invitere jer inden for i vores nye lokaler!

God sommer!

'Nyt fra Danske Maritime' holder sommerpause i juli måned og derfor først tilbage til august.

Foreningen ønsker alle en god sommer!

København

Danske Maritime
Symfonivej 18, 2730 Herlev


Tlf.: 33 13 24 16

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bruxelles

Danish Maritime
79, Rue du Cornet, 1040 Bruxelles


Tlf.: +32 (02) 230 6934