• newsbanner21.jpg
 • newsbanner14.jpg
 • newsbanner11.jpg
 • newsbanner53.jpg
 • newsbanner52.jpg
 • newsbanner34.jpg
 • newsbanner26.jpg
 • newsbanner50.jpg
 • newsbanner13.jpg
 • newsbanner25.jpg
 • newsbanner18.jpg
 • newsbanner48.jpg
 • newsbanner54.jpg
 • newsbanner41.jpg
 • newsbanner40.jpg
 • newsbanner30.jpg
 • newsbanner38.jpg
 • newsbanner7.jpg
 • newsbanner58.jpg
 • newsbanner33.jpg
E-mailadresse:
Fulde navn:
Virksomhed:
Afmeld
Log på
Udskriv

Nyt fra Danske Maritime - juni 2015

Leder: Ønsker til en blå regering fra den maritime industri 

Af Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime.

I Danske Maritime byder vi velkommen til en ny regering, som vi ser frem til et frugtbart samarbejde med gennem en løbende og tæt dialog.

En blå regering skal indebære, at vi i endnu højere grad får en erkendelse af, at vækstpotentialet er voldsomt for den danske maritime industri. En industri der beskæftiger 45.000 medarbejdere i Danmark, og dermed udgør 42 procent af arbejdsstyrken i Det Blå Danmark, samt har en årlig produktion på 88 milliarder kroner, hvoraf hovedparten kommer fra eksport.

Læs mere

Verdens værfter spår fordobling i nye skibe de næste 20 år

Fremstillingen af nye store skibe har lagt finanskrisen bag sig, konstaterer verdenens førende skibsbyggerregioner. De forudser en gennemsnitlig årlig næsten fordobling i de næste 20 år. Det betyder et voldsomt vækstpotentiale for den maritime industri i Danmark, der allerede beskæftiger 45.000 medarbejdere.

Den gennemsnitlige årlige produktion af nye skibe vil de kommende 20 år være næsten dobbelt så stor, som den har været de foregående 35 år. Det konkluderer de fire førende skibsbyggerregioner i verden, Kina, Sydkorea, Japan og Europa, som i forrige uge i Sapporo holdt sit årlige møde.

Danmark har i mange år haft formandskabet for den europæiske delegation, som deltager i ISFEM (International Shipbuilding Forecasting Experts Meeting), og adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime, har haft posten siden 2008.
”Set med danske øjne betyder det, at vækstpotentialet for den maritime industri er voldsomt i de kommende år, hvis vi formår at få del i både det voksende marked for nye skibe og det følgende marked for reparation og opgradering af sejlende skibe,” siger Jenny N. Braat.

Læs mere

Danmark får europæisk formandskab i den maritime industri

Den mangeårige direktør for Lyngsø Marine, Kjeld Dittmann, bliver i dag valgt som ny formand for den europæiske maritime brancheorganisation SEA Europe. Danske maritime virksomheder får et større fodaftryk, siger Danske Maritimes adm. direktør Jenny N. Braat.

De 18 medlemslande i den europæiske maritime brancheorganisation SEA Europe vælger i dag ny formand, når de mødes i Istanbul til den årlige generalforsamling, General Assembly.

Det bliver danskeren Kjeld Dittmann, mangeårig adm. direktør i Lyngsø Marine, der i de næste to år skal lede organisation og repræsentere den europæiske maritim industri i internationale sammenhænge og på møder med relevante EU-Kommissærer, særligt inden for handel, industri, konkurrence og arbejdskraft. Han afløser hollænderen Govert Hamers.

Kjeld Dittmann vil favne både værfter og producenter af maritimt udstyr. De maritime virksomheder i Europa omsætter årligt for over 90 milliarder euro og har cirka 500.000 direkte beskæftigede. Den europæiske maritime industri er verdensførende inden for udvikling og produktion af innovativ maritim teknologi. Værfterne fokuserer på passagerskibe, offshorefartøjer og andre specialskibe.

Læs mere

 

EU-udbud drøftet på valgmøde hos Orskov Yard

Danske Maritime og Orskov Yard havde onsdag den 10. juni 2015 arrangeret et maritimt vælgermøde på værftet i Frederikshavn, hvor specielt EU-udbuddet af Forsvarets skibe var på dagsordenen.

De nordjyske politikere, som deltog, var Bjarne Laustsen (S), medlem af Forsvarsudvalget, Søren Gade (V), tidl. forsvarsminister, Daniel Rugholm (KF), Lisbeth Bech Poulsen (SF), Jesper Hansen (RV), Christina Egelund (LA), Stine Brix (EL) og Erik Høgh-Sørensen (DF).

Læs mere

Det Blå Danmark har, hvad der skal til og vi kan - Danske Maritime på Folkemødet 2015

Sammen med Danske Havne og Danmarks Rederiforening viste Danske Maritime Det Blå Danmarks flag i Allinge på Folkemødet 11.-14. juni 2015. Valget satte bestemt sit præg på Folkemødet 2015, men på trods af at en del politikere udeblev, blev det et energisk Folkemøde på Solskinsøen.

Torsdag og fredag stævnede Det Blå Danmark ud med Postbåden Peter til netværksture langs den bornholmske kyst blandt andet med deltagelse af den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford.

Christopher Arzrouni, debatredaktør på Børsen, stillede fredag skarpt på de tre direktører fra Danske Havne, Danmarks Rederiforening og Danske Maritime og udfordrede dem på den danske maritime branches fremtid. Både tidligere regering og opposition har udpeget det maritime Danmark som et vækstområde, men kan Det Blå Danmark overhovedet levere vækst? Til Danske Maritime lød et skarpt spørgsmål: ’Har den maritime industri ikke kun eksisteret af nød i de seneste årtier? Og er der overhovedet en fremtid for industrien?’

Læs mere

Resultater fra IMO’s årlige komitemøder om miljø og sikkerhed

Der var mere end 1.000 deltagere fra alverdens lande på IMO’s årlige møder i miljøkomiteen i maj og sikkerhedskomiteen i juni. Danske Maritime deltog som CESA-repræsentant i det ene og spillede ind til det andet, hvor den tyske brancheforening deltog.

Mere end 1.000 deltagere fra alverdens lande deltog på IMO’s årlige møder miljøkomiteen MEPC (Maritime Enviromental Protection Commitee) 11.-15. maj og i sikkerhedskomiteen MSC (Martime Safety Commitee) 3.-12. juni. 

Danske Maritime deltog med Michael Prehn og Poul Erik Louw som CESA-repræsentanter for skibsbygningsindustrien i MEPC-mødet og var med i planlægningen af MSC-mødet, hvor Dr. Ralf Sören Marquardt fra den tyske brancheforening VSM deltog som CESA-repræsentant.

Læs mere

Få Finansieringsportal.dk på besøg

Medlemsvirksomheder rundt om i landet vil få præsenteret Finansieringsportal.dk, som blev lanceret i maj. 1.500 brugere har allerede besøgt portalen.

Finansieringsportal.dk blev lanceret den 12. maj 2015 ved et arrangement hos MAN Diesel & Turbo. Der har siden været stor interesse om finansieringsportalen, og i løbet af den første måned har ca. 1.500 brugere, heraf mange fra udlandet, besøgt hjemmesiden.

Læs mere

20 mio. kr. skal udvikle 'Fremtidens Maritime Håndværker'

Danske Maritime og Europas Maritime Udviklingscenter samt en række uddannelsesinstitutioner modtager 20 millioner kroner til et treårigt projekt om at få flere og dygtigere håndværkere i den maritime industri. Om fire år mangler jern- og maskinindustrien 20.000 faglærte, heraf mange i den maritime industri.

EU’s Socialfond og Vækstforum Hovedstaden har godkendt ansøgningen på knap 20 millioner kroner til et nyt stort treårigt projekt med titlen ’Fremtidens Maritime Håndværker’. 

Formålet med projektet er at få flere og dygtigere faglærte maritime håndværkere.
”Om fire år mangler vi 20.000 faglærte inden for jern- og maskinindustrien, og en væsentlig del vil være inden for den maritime industri, som beskæftiger over 100.000 medarbejdere i Danmark,” siger adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.
Projektet skal afdække, hvilke faglærte medarbejdere, industrien mangler, så de kan stå klar, når de nuværende går på pension. Så skal det sikres, at de uddannelser, som udbydes, bliver tilpasset erhvervslivets behov, både hvad angår kvalitet og indhold.

Læs mere

Kort nyt

Eksportguiden.dk er åbnet

Scrubbere kan redde 60.000 liv årligt

IFU's investeringsmandat er udvidet

 

Nyt om medlemmer

MAN Diesel & Turbo får ordre på 11 propellere til Odfjell-tankere

Rekordstor ordrebog hos Karstensens Skibsværft

 

Kalendernyt

7. - 9. september 2015: BALTEXPO 2015 i Gdansk, Polen

6. oktober 2015: Blue INNOship-seminar som en del af Danish Maritime Days: Gennem en række velbeskrevne dilemmaer vil deltagerne diskutere, hvordan konkrete problemstillinger kan løses ved anvendelse af tekniske løsninger.

7.-8. oktober 2015: Danish Maritime Technology Conference som en del af Danish Maritime Days. Et todages industrielt topmøde for tekniske chefer i industrien og for redere fra hele verden. 

9.-10. november 2015: Besøg på italienske værftskonglomerat Fincantieri - forsat ledige pladser. 

26. november 2015: Danske Maritime, CO-industriens og Danmarks Rederiforening afholder 'Maritim Konference' på Christiansborg. Kenferencen er politisk og handler om Det Blå Danmarks værdikæde i globalt perspektiv. 

København

Danske Maritime
Symfonivej 18, 2730 Herlev


Tlf.: 33 13 24 16

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bruxelles

Danish Maritime
79, Rue du Cornet, 1040 Bruxelles


Tlf.: +32 (02) 230 6934