• newsbanner41.jpg
 • newsbanner2.jpg
 • newsbanner33.jpg
 • newsbanner37.jpg
 • newsbanner40.jpg
 • newsbanner6.jpg
 • newsbanner16.jpg
 • newsbanner3.jpg
 • newsbanner23.jpg
 • newsbanner10.jpg
 • newsbanner52.jpg
 • newsbanner60.jpg
 • newsbanner43.jpg
 • newsbanner19.jpg
 • newsbanner12.jpg
 • newsbanner34.jpg
 • newsbanner9.jpg
 • newsbanner55.jpg
 • newsbanner21.jpg
 • newsbanner18.jpg
E-mailadresse:
Fulde navn:
Virksomhed:
Afmeld
Log på
Udskriv

Nyt fra Danske Maritime - maj 2013

Ny platform med kvalitetsløsninger til maritim retrofitting

Medlemmerne af Danske Maritime er gået sammen om at skabe en web-platform, der samler tilgængelige danske maritime retrofitting-løsninger og -teknologier. Platformen er baseret på en omfattende database, der ud fra en række søgekriterier dirigerer brugeren hen på de optimale løsninger til et givet skib og en given udfordring.

Den historisk store flåde og dens lave gennemsnitsalder skaber et stort behov for retrofitting af skibe for at sikre, at de lever op til eksisterende og fremtidige krav. Danske maritime virksomheder er blandt de førende inden for kvalitetsløsninger til maritim retrofitting. Sammen med Foreningens medlemsvirksomheder har Danske Maritime skabt et brugervenligt værktøj, der samler de bedste af de eksisterende teknologier og løsninger inden for maritim retrofitting, og som kan anvendes af rederier og operatører af skibe, der har brug for at opgradere deres fartøjer.

Læs mere

Nordisk samarbejde om styrket IMO-indsats

De tre lande omkring Skagerrak – Sverige, Norge og Danmark – har stærke interesser i et godt maritimt miljø og repræsenterer tilsammen en grøn og højteknologisk del af den globale maritime industri. 

Med støtte fra EU's Interregprogram går de tre lande nu sammen i det fællesnordiske samarbejde NOVImaritim, som skal styrke indsatsen over for den internationale maritime organisation IMO og sikre større gennemslagskraft til de fælles miljøvenlige synspunkter, som regionens maritime erhverv står for.

Læs mere

IMOs udskydelse af NOx- og ballastvandskrav er ikke mejslet i sten

For nyligt har man på IMOs MEPC-møde udskudt kravene om lavere NOx på trods af, at en ekspertgruppe anbefalede det modsatte. I samme moment har IMO anbefalet at ændre på indfasningen af krav til ballastvandsløsninger, så ikrafttrædelsen bliver yderligere forsinket.

Begge udmeldinger er særdeles uheldige og skadelige for ikke mindst danske maritime virksomheder, men de er ikke mejslet i sten. Danske Maritime mener således, at der stadig er mulighed for at ændre på anbefalingerne.

Læs mere 

Produktivitetstilvæksten størst i industrien

I sidste måned offentliggjorde Produktivitetskommissionen sin første delrapport, som fokuserer på Danmarks udfordringer og problemer i forhold til produktivitet. 

Delrapporten viser, at produktivitetstilvæksten i perioden 1995-2010 har været lavere i Danmark end i mange af de lande, vi sædvanligvis sammenligner os med, men også at det særligt er serviceerhvervene, der sakker agterud i forhold til produktiviteten. Industrien har derimod haft en årlig produktivitetsvækst på 1,9 % i perioden, hvilket er næsten på det gennemsnitlige niveau i Holland, Tyskland og Sverige. Til sammenligning har danske serviceerhverv rettet mod hjemmemarkedet i perioden haft en lille negativ vækst.

Læs mere

9z mod Kina

Mange har fulgt programmerne på DR1, hvor en dansk 9. klasse konkurrerer med en kinesisk 9. klasse inden for en række færdigheder.

Resultaterne har været nedslående set med danske øjne. Kun på et enkelt område, engelskkundskaber, var den danske folkeskoleklasse foran den kinesiske. På alle de andre områder haltede den danske folkeskole bagefter. Dette gjaldt også kreativitet og samarbejde, hvor vi ellers i Danmark betragter os selv som blandt de verdensførende.

For de danske maritime erhverv såvel som for hele Danmark er det vigtig, at vi tager de blinkende advarselslamper alvorligt og arbejder aktivt for at sikre, at vi i Danmark fremadrettet besidder de kompetencer, vi har brug i den globale konkurrence.

Læs mere

Workshop om gensidig anerkendelse af klassecertifikater

Den 7. maj 2013 deltog Danske Maritime i en workshop i Hamburg om gensidig anerkendelse af klassecertifikater.

Formålet med workshoppen var at drøfte status for bestræbelserne på at sikre gensidig anerkendelse af de certifikater, de 12 EU-godkendte klassifikationsselskaber (EU RO'er) udsteder i forbindelse med godkendelse af maritime komponenter, udstyr og materialer.

Diskussionen på Workshoppen viste, at der er sket fremskridt i arbejdet med at sikre gensidig anerkendelse af klassecertifikater, men at fremskridtene for små, og at RO'ernes arbejde generelt findes for uambitiøst.

Læs mere

Det Blå Danmark på Folkemødet 2013

Sammen med Danmarks Rederiforening og Danske Havne arrangerer Danske Maritime en fælles maritim deltagelse i Folkemødet på Bornholm den 13. til 16. juni 2013.

Den fælles deltagelse i Folkemødet, som også omfatter flere maritime aktører end de tre hovedarrangører, er støttet af Den Danske Maritime Fond.

Det Blå Telt, der vil være at finde på Ydermolen på Allinge Havn, danner rammen om en række maritimt orienterede indslag. Der vil være oplæg og politiske debatter om emner af relevans for Det Blå Danmark, ligesom der er planlagt flere sociale aktiviteter i og omkring Det Blå Telt. Debatterne torsdag og fredag styres af finansredaktør Ole Krohn fra TV2.

Læs mere

Karstensens Skibsværft opnår højeste omsætning og bedste resultat i fem år

I 2012 opnåede det nordjyske værft Karstensens Skibsværft en omsætning på 663 mio. kr. og et resultat 14,6 mio. kr. Såvel omsætning som resultat er det højeste i fem år, og udsigten for 2013 er også lys.

Værftet, der i 2012 afleverede tre nybygninger, har flere nybygninger i ordrebogen til levering i år. Også på reparations- og vedligeholdelsessiden oplever Karstensens Skibsværft, at efterspørgslen igennem den seneste tid har været stigende. 

København

Danske Maritime
Symfonivej 18, 2730 Herlev


Tlf.: 33 13 24 16

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bruxelles

Danish Maritime
79, Rue du Cornet, 1040 Bruxelles


Tlf.: +32 (02) 230 6934