• newsbanner46.jpg
 • newsbanner24.jpg
 • newsbanner31.jpg
 • newsbanner44.jpg
 • newsbanner16.jpg
 • newsbanner3.jpg
 • newsbanner29.jpg
 • newsbanner10.jpg
 • newsbanner27.jpg
 • newsbanner28.jpg
 • newsbanner12.jpg
 • newsbanner21.jpg
 • newsbanner33.jpg
 • newsbanner9.jpg
 • newsbanner20.jpg
 • newsbanner23.jpg
 • newsbanner40.jpg
 • newsbanner50.jpg
 • newsbanner43.jpg
 • newsbanner51.jpg
E-mailadresse:
Fulde navn:
Virksomhed:
Afmeld
Log på
Udskriv

Nyt fra Danske Maritime - marts 2014

Danske Maritimes årsmøde 28. april 2014

Sæt kryds i kalenderen den 28. april, hvor Danske Maritime afholder årsmøde. Ved årsmødet sætter vi fokus på den maritime industris styrkepositioner, muligheder for vækst og konkurrenceevne.

Ved årsmødet kan du møde kolleger fra Det Blå Danmark og høre oplæg og debatter fra en række prominente maritime repræsentanter fra ind- og udland.

Læs mere

Delegationsbesøg i Kina i april

I forbindelse med, at H.M. dronning Margrethe og H.K.H. prins Henrik besøger Kina i april 2014, arrangeres en erhvervsdelegation i Shanghai den 24.-28. april. Målet er at styrke dansk eksport og danske investeringer i Kina.

Danske Maritime deltager i erhvervsdelegationen, som bl.a. har et maritimt fokus. Den 25. april afholdes et seminar om shipping, som Danmarks Rederiforening arrangerer i samarbejde med ambassaden, og den 28. april arrangeres et seminar om den maritime industri, som Danske Maritime arrangerer i samarbejde med ambassaden.

Hvis du ønsker yderligere oplysninger om delegationsbesøget og de maritime seminarer, kan du kontakte adm. direktør i Danske Maritime Jenny N. Braat: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

Seminar om kinesisk F&U og samarbejdsmuligheder

Den 23. maj inviterer Innovation Centre Denmark, Shanghai, til et seminar for at præsentere en kortlægning af kinesisk maritim forskning og udvikling samt belyse kinesiske styrkepositioner og potentielle samarbejdsområder.

Seminaret arrangeres af Innovation Centre Denmark, Shanghai, i samarbejde med Danske Maritime og foregår i Eigtveds Pakhus i København. Hold øje med Danske Maritimes hjemmeside, hvor invitation og program vil blive lagt op inden længe.

Maritimt seminar i Seoul

Den 6. marts afholdt Danske Maritime et maritimt seminar i Seoul, Sydkorea, med deltagelse af mere end 100 repræsentanter fra danske og koreanske maritime virksomheder og myndigheder.

Seminaret blev åbnet af handels- og udviklingsminister Mogens Jensen og moderet af direktør for Søfartsstyrelsen Andreas Nordseth. Temaet for seminaret var grønne maritime løsninger og sikkerhed i offshore samt mulighederne for øget samarbejde mellem danske og koreanske maritime virksomheder.

Læs mere

Analyse af den europæiske maritime udstyrsindustris konkurrencekraft og potentiale

Europa-Kommissionens DG Enterprise and Industry har fået foretaget en detaljeret analyse af den europæiske maritime udstyrsindustris aktuelle konkurrencekraft samt dens fremtidige potentiale og muligheder.

Analysen "Competitive Position and Future Opportunities Of The European Marine Supplies Industry" er udarbejdet af det tyske konsulentfirma BALance Technology Consulting GmbH. Analysen indeholder mange interessante observationer og konklusioner. Helt overordnet dokumenterer analysen, at den europæiske maritime udstyrsindustri er markedsførende globalt set, idet industrien i EU-28 (inklusiv Norge og Tyrkiet) har en produktionsvolumen, der udgør ca. 42 pct. af verdensmarkedet, og beskæftiger ca. 451.000 personer.

Læs mere

Workshop om gensidig anerkendelse inden for skibsklassifikation

Den 4. marts afholdt Danske Maritime en workshop om gensidig anerkendelse inden for skibsklassifikation.

Formålet med workshoppen var dels at informere om det hidtidige arbejde inden for EU med at skabe en ordning for gensidig anerkendelse af klassecertifikater for materialer, maritimt udstyr og komponenter, dels at få et mere detaljeret og konkret indblik i hvad de i EU anerkendte klasseselskaber kan tilbyde i form af gensidig anerkendelse af deres certifikater.

Læs mere

Informationsmøder om Det Blå Inno+

I løbet af den seneste måneds tid, har der været afholdt en række informationsmøder om Det Blå Inno+ rundt omkring i landet.

Formålet med møderne har været dels at informere om Det Blå Inno+ og de muligheder, samfundspartnerskabet indebærer, dels at generere gode idéer til projekter under Det Blå Inno+. Det er Danmarks Rederiforening, Danske Maritime, Søfartsstyrelsen og Dansk Metal, der med støtte fra Den Danske Maritime Fond har etableret et sekretariat, som sammen med teknisk projektleder Alexander Kleiman fra Danske Maritime har rejst rundt i landet for at informere virksomheder i Danmark om investeringspuljen.

Læs mere om Det Blå Inno+ på partnerskabets hjemmeside: www.blaainno.dk.

Forberedelserne til Danish Maritime Days i fuld gang

Forberedelserne til Danmarks nye store maritime begivenhed Danish Maritime Days, som løber af stablen for første gang i uge 41 i år, er i fuld gang.

Såvel det globale maritime topmøde Danish Maritime Forum som en lang række andre arrangementer og events under den samlede paraply Danish Maritime Days planlægges af en lang række maritime aktører landet over. Det er glædeligt, at der allerede mærkes så massiv en interesse for at være en aktiv del af Danish Maritime Days. I løbet af denne uge forventes en ny og informativ hjemmeside om Danish Maritime Days at gå i luften. Her vil der være information om såvel Danish Maritime Forum som de andre arrangementer under Danish Maritime Days i form af en eventkalender. Det vil være muligt løbende at byde ind med arrangementer og events, som vil kunne markedsføres sammen med de øvrige aktiviteter under Danish Maritime Days.

Erhvervsseminar om Arktis i Nuuk

Den 2.-3. september 2014 afholder Søfartsstyrelsen i samarbejde med Selvstyret i Grønland et maritimt erhvervsseminar med fokus på erhvervsmulighederne inden for det arktiske område.

Danske Maritime deltager i planlægningen af seminaret, som vil blive afholdt i Nuuk, Grønland. Nærmere information om seminaret vil følge på et senere tidspunkt, men reserver allerede nu dagene, hvis du kunne tænk dig at komme med.

Søby Værft i fremgang

Når Søby Værfts årsregnskab snart foreligger, vil det byde på sorte tal på bundlinjen. Værftet har de seneste år omlagt virksomheden, og det har medvirket til fremgang for værftet, som nu med mellem 170-200 ansatte er oppe på et rekordhøjt antal medarbejdere.

København

Danske Maritime
Symfonivej 18, 2730 Herlev


Tlf.: 33 13 24 16

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bruxelles

Danish Maritime
79, Rue du Cornet, 1040 Bruxelles


Tlf.: +32 (02) 230 6934