• newsbanner40.jpg
 • newsbanner56.jpg
 • newsbanner2.jpg
 • newsbanner49.jpg
 • newsbanner59.jpg
 • newsbanner38.jpg
 • newsbanner31.jpg
 • newsbanner29.jpg
 • newsbanner3.jpg
 • newsbanner22.jpg
 • newsbanner14.jpg
 • newsbanner32.jpg
 • newsbanner26.jpg
 • newsbanner39.jpg
 • newsbanner18.jpg
 • newsbanner46.jpg
 • newsbanner27.jpg
 • newsbanner36.jpg
 • newsbanner8.jpg
 • newsbanner33.jpg
E-mailadresse:
Fulde navn:
Virksomhed:
Afmeld
Log på
Udskriv

Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /home/danskemaritimev2/public_html/libraries/joomla/database/database/mysql.php on line 534

Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /home/danskemaritimev2/public_html/libraries/joomla/database/database/mysql.php on line 534

Nyt fra Danske Maritime - marts 2016

Leder: Vinder vi den fjerde industrielle revolution?

 

Af Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime

 

Den fjerde industrielle revolution! Hvorfor taler alle om den og hvad er den egentlig? På World Economic Forum i Davos i starten af året var emnet omdrejningspunktet. Mange virksomheder og lande drøfter det, og de overvejer de mulige konsekvenser, som denne nye revolution vil få for dem.

Læs mere

 

Den 4. industrielle revolution vil ryste den maritime industri

 

Danske Maritimes årsmøde 20. april 2016 bringer den ypperste nye viden på bordet med indlæg fra eksperter og efterfølgende debat blandt folketingspolitikere.

 

Et af landets største eksporterhverv, den maritime industri, står midt i en gennemgribende forandring, når det gælder produktion og sammensætningen af serviceydelser.

Det bliver belyst og drøftet på Danske Maritimes årsmøde 20. april hos MAN Diesel & Turbo med titlen ’Den 4. industrielle revolution og betydning for de maritime erhverv – trussel eller mulighed?’

Læs mere

Fødselsdagsreception for Jenny N. Braat 

 

 

Efter Danske Maritimes årsmøde den 20. april 2016 er der kl 15:30 åben reception i anledning af, at adm. direktør Jenny N Braat, Danske Maritime, fylder 50 år. Årsmøde og reception holdes hos MAN Diesel & Turbo i København. 

Læs portræt af Jenny N. Braat i magasinet Maritime Danmark

Se årsmødeprogram og tilmelding på www.danskemaritime.dk

 

Danske Maritime opruster med erfaren teknisk chef

 

Valdemar Ehlers er ansat som Danske Maritimes chef for tekniske spørgsmål over for medlemmer og i nationale og internationale fora.

 

53-årige Valdemar Ehlers med erfaring som teknisk direktør hos DFDS og TORM og som leder hos Lloyd’s Register og senest Maersk Line skal fremover assistere Danske Martimes medlemmer i spørgsmål om teknik og lovgivning om tekniske spørgsmål.

Læs mere

 

Lokalområder har brug for værfterne

 

Det går især ud over nærmiljøerne i landdistrikterne, når værfterne har det dårligt, siger Jenny N. Braat, adm. direktør for Danske Maritime, til Fyns Amts Avis (FAA) i dette interview, hvor hun blandt andet fremfører, at den danske stat burde fremrykke opgaver til de danske værfter, mens krisen stadig kradser.

Læs mere

 

Kamp mod kinesisk protektionisme

Kinas førerposition som skibsbyggernation burde være godt nyt for de danske leverandører til marineindustrien i Kina, men det er ikke helt så ligetil, da hovedparten af de store værfter er statsejede og ofte foretrækker hjemlige producenter. Det skriver dagbladet Børsen.

Læs mere

Mere fleksible skibsflåder på vej 

Afmatningen i Kinas eksport, kombineret med vækst på mindre fragtruter, kalder på et nyt tankesæt i størrelsen på fragtskibe. Det siger Jenny N. Braat, som er adm. direktør i brancheorganisationen Danske Maritime til dagbladet Børsen.

Læs mere

Nabotjek: Ordrer til forsvaret går til nationale værfter

Danske Maritime bekræftes nu af et nabotjek fra Kammeradvokaten i, at trods krav om EU-udbud er skibskontrakter reelt undtaget fra international konkurrence. Det skriver flere medier. 

Læs mere

Besøg hos den tyrkiske skibsbygningsindustri i Istanbul

Besøget i Istanbul er arrangeret til at finde sted den 23.-24. maj 2016 og sigter på at henvende sig både til maritime industrivirksomheder, som ikke på nuværende tidspunkt har forretningsmæssig kontakt til den tyrkiske skibsbygningsindustri, og til virksomheder, som allerede har sådanne forbindelser, herunder bl.a. via lokal tilstedeværelse. Udover besøg på værfterne i området er der også arrangeret en netværksmiddag, hvor deltagerne også får mulighed for at møde repræsentanter for den tyrkiske skibsbygningsindustri. Desuden vil delegationen få mulighed for at besøge GISBIR, som er brancheforening for den tyrkiske værftsindustri.

Læs mere

Se video om unge, der hører om maritim industri

Et af de arrangementer, Danske Maritime stod bag under Danish Maritime Days i oktober 2015, omhandlede ’Workforce of the future’. Det er et samarbejde mellem Danske Maritime, Dansk Metal, Maskinmestrenes Forening, World Careers og MARCOD.
Syv byer over hele landet blev besøgt, og der var mere end 500 deltagere fra landets 8.-10. klasser, som hørte om uddannelsesmuligheder i industrien.
Nu er der en video på fem minutter klar om besøgene i Nordjylland, hvor flere af de unge fortæller om deres oplevelser og tanker.

Se den her

Øvrigt nyt fra medlemmer

 

Viking leverer overskud 

Pressemeddelelse fra VIKING Life-Saving Equipment A/S:

VIKING Life-Saving Equipment A/S fortsatte i 2015 de seneste 12 års ubrudte fremgang i omsætning og indtjening. Omsætningen voksede med godt ni procent til 1,891 mia. kr., og resultatet før skat udgjorde 200,5 mio. kr., en stigning på ligeledes ni procent.
De fine resultater er opnået under vanskelige markedsforhold, og administrerende direktør Henrik Uhd Christensen forudser, at årene 2016 og 2017 bliver endnu mere udfordrende.

Alfa Laval bygger verdens største testcenter for grønne skibsgasser

Alfa Lavals Test & Training Centre i Aalborg vil nu blive femdoblet i størrelse for at kunne udvikle produkter til LNG og andre grønne brændstoffer. Centeret skal udvikle produkter, der kan installeres på de mange tusinde skibe, der ventes at sejle på LNG i de kommende år.

Hempel lander rekordregnskab

Hempels omsætning steg til 1,6 milliarder euro i 2015 fra 1.3 milliarder euro i 2014. Det skyldtes både en større organisk vækst end markedet generelt samt opkøb af nye virksomheder, herunder Jones-Blair Company.

 

Kalender

 

20. april 2016: Danske Maritime holder årsmøde i København. Temaet er den fjerde industrielle revolution. Efter årsmødet er der reception for adm. direktør Jenny N. Braat, der fylder 50 år. Se program her

25. april 2016: 'Knæk kønnets koder i skibsfarten' er titel på et eftermiddagsarrangement, der afholdes kl 15:30-17:30 hos Rederiforeningen, hvor Jenny N. Braat deltager i paneldiskussion.

28. april 2016:
 MBO 2016: ‘Maritime Business Opportunities’ i Aalborg arrangeret af MARCOD og EMUC. Temaet er ‘From Maritime start-ups and scale-ups to spin-off's’. Lars Thrane er hovedtaler, og der arrangeres financing speed-coaching. Se program her

 

Nye medlemmer 

 

 SH Group as og SH Automation A/S og Red Dot Scandinavia ApS er pr. 1. april blevet medlemmer af Foreningen

 

 

København

Danske Maritime
Symfonivej 18, 2730 Herlev


Tlf.: 33 13 24 16

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bruxelles

Danish Maritime
79, Rue du Cornet, 1040 Bruxelles


Tlf.: +32 (02) 230 6934