• newsbanner3.jpg
 • newsbanner34.jpg
 • newsbanner16.jpg
 • newsbanner6.jpg
 • newsbanner42.jpg
 • newsbanner60.jpg
 • newsbanner20.jpg
 • newsbanner52.jpg
 • newsbanner22.jpg
 • newsbanner38.jpg
 • newsbanner49.jpg
 • newsbanner55.jpg
 • newsbanner41.jpg
 • newsbanner48.jpg
 • newsbanner51.jpg
 • newsbanner13.jpg
 • newsbanner58.jpg
 • newsbanner44.jpg
 • newsbanner31.jpg
 • newsbanner29.jpg
E-mailadresse:
Fulde navn:
Virksomhed:
Afmeld
Log på
Udskriv

Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /home/danskemaritimev2/public_html/libraries/joomla/database/database/mysql.php on line 534

Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /home/danskemaritimev2/public_html/libraries/joomla/database/database/mysql.php on line 534

Nyt fra Danske Maritime - november 2015

Det Blå Danmark - vækst i vandkanten

Af formand Thomas S. Knudsen, Danske Maritime, formand Claus Jensen, CO-industri og Dansk metal, og formand Claus V. Hemmingsen, Danmarks Rederiforening

Danmark har brug for at gennemføre en blå vækstplan. Ikke i partipolitisk forstand, men en maritim vækstplan. Der er nemlig meget at hente. Både på det blå hav og med de maritime erhvervs store aktiviteter på land. Den årelange, brede politiske opbakning til, at Danmark skal være en førende maritim nation, kan dermed omsættes i praksis.

Læs mere

Det Blå Danmark kræver globale ambitioner fra regeringen

I den forløbne måned har en række artikler i dags- og fagpressen sat fokus på behovet for at få en maritim montørordning på finansloven.

En række artikler i dags- og fagpresse har beskrevet, hvordan det koster flere tusinde arbejdspladser, hvis ikke en maritim montørordning kommer på finansloven.
Artiklerne har beskrevet, hvordan Folketinget ved at bevilge 64 mio. kr. kan opnå op mod 700 job inden for blot et år, og hvordan det samtidig bliver forhindret, at 3.000 nuværende job som maritime montører forsvinder over en årrække.

Læs mere

Finanslovsforlig: Manglende maritim montørordning vil koste jobs

Maritime virksomheder vil fortsat tabe kontrakter, arbejdspladser og innovation, fordi de mangler en maritim montørordning. Finanslovsforliget gav ikke som håbet de 63 mio. kr. til en montørordning, der kan skabe over 700 jobs og øge omsætningen med en halv milliard kroner.

Brancheorganisationen Danske Maritime kritiserer regeringen og dens forligspartier for ikke at medtage en maritim montørordning i Finanslovsforliget. En maritim montørordning ville koste 63 mio. kr. og til gengæld skabe over 700 jobs og øge omsætningen med en halv milliard kroner i danske maritime virksomheder. Nu står den i stedet på fyringer og tabte kontrakter i den maritime industri.

Læs mere

Danske Maritime talte om vækst og montørordning på Ajour-konference

1.800 deltagere på maskinmestrenes erhvervskonference Ajour 2015 hørte Danske Maritimes formand Thomas S. Knudsens åbningstale om vækstmulighederne for den maritime industri.

Den maritime industri havde en hovedrolle på maskinmestrenes årlige erhvervskonference, Ajour 2015, som blev holdt 19. – 20. november 2015. Åbningstalen blev holdt af Danske Maritimes formand Thomas S. Knudsen, der er CEO for MAN Diesel & Turbo. Han talte om betingelserne for vækst i Danmark.

Læs mere

Kritik af, at regeringen genoptog EU-udbud af forsvarets skibe og hiver et svensk værft ind

Danske Maritime rejser kritik af, at regeringen genoptog et ellers bremset EU-udbud om re-paration og vedligeholdelse af forsvarets 53 skibe, og nu har prækvalificeret et svensk værft. Det vil koste udkantsjobs og svække dansk forsvar.

Forsvarsministeriet har nu gennemført det EU-udbud, der gjorde det muligt for udenlandske værfter at byde på syvårs rammekontrakter til en anslået værdi på 700 millioner kroner om reparation og vedligehold af forsvarets flåde på 53 skibe.
Seks danske værfter og et svensk værft er nu prækvalificerede til rammekontrakterne.

Læs mere

Analyse: Skibsværfter med rekordhøj indtjening i 2014

Der har været en høj aktivitet og gode penge at tjene i den danske værftsindustri de seneste år. Det viser Jern & Maskinindustriens analyse af branchen, som blev offentliggjort den 6. november 2015.

De nyeste regnskabstal fra værfterne giver en samlet indtjening, der fra 2013 til 2014 går frem med svimlende 125 procent, fra 37,4 mio. kr. til 84,3 mio. kr., og 10 ud af 14 aktører havde fremgang.

Læs mere

Maritime medlemsvirksomheder i alle årets tre vækstkåringer

Tre medlemsvirksomheder er hædret med kåringer som vækstvirksomheder. DESMI er Årets Ejerleder i Nordjylland. Odense Maritime Technology er kåret som årets Entrepreneur of the Year på Fyn. DASPOS i Herlev optræder på Børsens gazelle-liste i lighed med DESMI.

Flere maritime virksomheder er med i de kåringer, der i disse uger foregår hos de danske landsdækkende aviser og hos de store revisionshuse, heraf tre medlemsvirksomheder.

Læs mere

El-færger kan skabe tusindvis af arbejdspladser

Verdens største el-færge på Ærø kan blive startskuddet til en jobfest på danske værfter, når flere lande vil udvikle en grøn, maritim infrastruktur, forudser Danske Maritimes direktør.

Når Søby Værft nu går i gang med at bygge det, der bliver verdens største el-færge, som er klar til at blive søsat i 2017, betyder det job til omkring 40 medarbejdere på værftet, der ligger på Ærø. Det skønner adm. direktør Roar Falkenberg, Søby Værft.

Danske Maritimes adm. direktør Jenny N. Braat vurderer, at det enkeltståede færgebyggeri vil kunne brødføde over 200 personer.

Læs mere

Virksomhedsbesøg hos Fincantieri i Trieste

Den 9.-10. november 2015 var en række danske maritime leverandørvirksomheder på besøg hos det italienske værftskonglomerat Fincantieri i Trieste.

Hovedformålet med besøget var at få skabt yderligere samarbejder mellem danske maritime virksomheder og Fincantieri inden for konkrete skibsbygningsprojekter under værftskonglomeratet.

Læs mere

Maritime talenter i Nordjylland skal sikre arbejdskraft til blå vækst

Mangel på kvalificeret faglært arbejdskraft er en stopklods for udviklingen i de maritime erhverv i Nordjylland. Projektet “Maritime talenter” skal sikre, at talentfulde lærlinge får kvalificeret viden og støtte tidligt i uddannelsesforløbet.

Bag projektet står EUC Nordvest, EUC Nord og MARTEC samt en række netværkspartnere såsom MARCOD, Orskov Yard A/S, MAN Diesel & Turbo SE, Vestergaard Marine Service A/S, Soft & Teknik A/S, Hirtshals Yard A/S samt Mariendal El-Teknik A/S.

Læs mere

Nyt fra medlemmer

DESMI's ballastvandsystem til syv Maersk Line-skibe. Læs hele nyheden her 

PureteQ kombinerer scrubber og lyddæmper

MAN-motor sætter rekord hos producent i Korea

Wärtsilä skifter top globalt og i Danmark

Alfa Laval får ny topchef til april

Caverion samler Danmark og Norge

MAN udnævner ny chef for PrimeServ Diesel 

Læs mere

Kalendernyt

17. december 2015: Gratis seminar om '3D print i den maritime industri - nu og i fremtiden'.

Nye medlemmer

Danske Maritime byder tre nye medlemmer velkommen: C-leanship ApS, ME Production A/S og Scanel International A/S.

København

Danske Maritime
Symfonivej 18, 2730 Herlev


Tlf.: 33 13 24 16

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bruxelles

Danish Maritime
79, Rue du Cornet, 1040 Bruxelles


Tlf.: +32 (02) 230 6934