• newsbanner3.jpg
 • newsbanner37.jpg
 • newsbanner9.jpg
 • newsbanner46.jpg
 • newsbanner60.jpg
 • newsbanner55.jpg
 • newsbanner59.jpg
 • newsbanner1.jpg
 • newsbanner48.jpg
 • newsbanner14.jpg
 • newsbanner41.jpg
 • newsbanner31.jpg
 • newsbanner25.jpg
 • newsbanner49.jpg
 • newsbanner26.jpg
 • newsbanner50.jpg
 • newsbanner34.jpg
 • newsbanner11.jpg
 • newsbanner7.jpg
 • newsbanner30.jpg
E-mailadresse:
Fulde navn:
Virksomhed:
Afmeld
Log på
Udskriv

Nyt fra Danske Maritime - november 2016

Brian Mikkelsen bør satse på vækst i den maritime industri

 

 

Leder af Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime

 

Det glæder mig, at den maritime industri og vores fremtid tages seriøst af den nye regering, og jeg kan kun ønske Brian Mikkelsen (K) tillykke som nyudnævnt erhvervsminister. 

Læs mere

 

Nyt regeringsgrundlag tegner positivt for maritim industri

 

 

”Mange af de emner, som er essentielle for den danske maritime industris vækst- og eksportmuligheder, er nævnt i regeringsgrundlaget. Det drejer sig om internationale konkurrencevilkår, fremtidens arbejdskraft, miljø- og klimaområdet samt iværksætteri, og det er særdeles positivt,” siger adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.

 

 

Læs mere

Seminar den 12. december om vækstpotentialet i maritim industri

 

 

Mød vækstteamet for Det Blå Danmark og deltag i dialogen om, hvordan vi udløser vækstpotentialet i den danske maritime industri, når Danske Maritime inviterer til åbent seminar den 12. december kl. 14.00-16.00 i Frederikshavn.

 

 

Læs mere

 

 

Kommende elinstallatører fik blik for det maritime

 

 

 

Også næste år får 2. års studerende hos KEA en maritim ugeopgave fra Alfa Laval. Det stod klart efter dette års opgave, som Danske Maritime havde sat i værk i projektet Fremtidens Maritime Håndværker, og som gav flere studerende smag for en fremtid i den maritime industri.

 

Læs mere

 

Derfor står maritim industri og værfter for den største vækst

 

 

Danske Maritime glæder sig over den ny rapport fra Søfartsstyrelsen om Beskæftigelse og Produktion, som konkluderer, at produktivitetsfremgangen for den maritime udstyrsindustri og danske værfter ligger over niveauet for Det Blå Danmark og dansk økonomi i det hele taget, både målt pr. år og over det seneste opgjorte tiår 2002-2012.

Læs mere

 

Forskelle i krav på fartøjer til havvindmøller skal afdækkes

 

 

Danske Maritime skal analysere forskelle i tekniske krav til fartøjer, der bruges til havvindmøller i landene omkring Nordsøen. Projektet skal hjælpe danske virksomheder på markedet og i sidste instans sænke prisen på at producere strøm.

 

 

Læs mere

 

Virksomheder går sammen i forsøg om at dele lærlinge

 

Tre virksomheder giver hinanden håndslag på et nyt pilotforsøg om at dele elektrikerlærlinge. Dermed er vi tættere på en formaliseret deleordning, som kan gøre dygtige lærlinge endnu dygtigere. Ordningen drives af Danske Maritime.

 

Læs mere

 

Maritim industri øjner øget eksport til USA

 

Danske Maritime og flere medlemsvirksomheder var på besøg i USA i midten af november med erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen for at drøfte udfordringer og muligheder for øget eksport af maritim teknologi og knowhow.

Læs mere

 

Kig til Danmark for maritim innovation

 

Kronik til nyhedsbrev Af Lars Gert Lose, ambassadør i USA, og Jenny N. Braat, adm. direktør i Danske Maritime

 

 

For over 100 år siden byggede danske ingeniører det første avancerede oceangående dieselskib. Selandia var proppet med nytænkt teknologi, og Danmarks ry som ’grøn’ og ’intelligent’, når det gælder skibsfart og maritim teknologi, lever fortsat den dag i dag.

Læs mere

 

DMD - Prins Joachim på konference: Få et forspring med teknologi

 

H.K.H. Prins Joachim indledte Danish Maritime Technology Conference den 26. oktober 2016 med en tale om de særkender, som danskerne har, til at skabe nyt for den maritime industri, når markedet vender.

"Blåt er det ny sort". Sådan afsluttede Jenny N. Braat, adm. direktør i Danske Maritime, sit eget indlæg, inden hun overlod podiet til H.K.H. Prins Joachim. Han havde på eget initiativ bedt om at være hovedtaler på 1. dagen af Danish Maritime Technology Conference. 

Læs mere

 

 

DMD - Teknologikonference: Styr skibet som et computerspil

 

 

Danish Maritime Technology Conference bød på 1. dagen den 26. oktober 2016 på flere inspirerende indlæg, blandt andet med en opfordring til at benytte ungdommens kundskaber til computerspil mere.

 

ABB's Tomas Lagerberg fik de mange deltagere på Danish Maritime Technology Conference op af stolene med sit udsagn om at lade sig inspirere af computerspil i software til at styre og administrere skibe.

Læs mere

 

DMD - Teknologikonference: Skibsfart på vej mod digital afgrund

 

"I tror, I er med i den digitale revolution, men I tager fejl. Førerløse skibe er blot en af de virkninger af den digitale revolution, som er i gang. Men alle virksomheder i shipping og den maritime industri er tvunget til at genopfinde sig selv. Ellers overlever de ikke den 'disruption', som med sikkerhed rammer skibsfarten og de tilhørende brancher i de kommende år - ja, faktisk allerede er i fuld gang."

Kate D. Adamson lagde ikke fingrene imellem, da hun indledte 2. dagen på Danish Maritime Technology Conference den 27. oktober 2016 med over 200 deltagere i Lokomotivværkstedet i Københavns Sydhavn. Det var første gang, den blå fremtidsforsker stod på en dansk scene. Hun er CEO i Futurenautics og en anerkendt international indlægsholder og skribent.

Læs mere

 

DMD - Fotos fra Danish Maritime Days og åbning af Danish Maritime Fair

Fotoserie fra den officielle åbning af Danish Maritime Days.

 Vi har lavet en fotoserie fra den officielle åbning af Danish Maritime Days med fokus på messen Danish Maritime Fair tirsdag den 25. oktober 2016.

Læs mere

DMD - Præsentationer fra Danish Maritime Technology Conference 2016

Se og download præsentationerne her:

Læs mere

Nyt fra medlemmer

 

 

Norisol vinder stor apteringsordre

Norisol A/S i Frederikshavn har vundet en design- og apteringsordre på et tocifret millionbeløb af et 155 meter langt subsea construction fartøj, som skal sejle i Kaspiske Hav under rederiet BP med hjemhavn i Baku, Azerbaijan.

læs mere

Søby Værft skal bygge hybridfærge

Søby Værft har vundet kampen om at få lov til at bygge en hybridfærge til færgeselskabet Thyborøn-Agger færgefart. Der var seks værfter, der afgav et bud, og valget faldt på Søby Værft, da værftet afgav det laveste bud.

Læs mere

Svovlregler vil skabe job hos PureteQ

Skibsfarten skal skære 80 procent af svovludledningen fra 2020. Det vil skabe stor efterspørgsel på røgrensere fra danske virksomheder. PureteQ er en af disse, og adm. direktør Anders Skibdal fortæller om forventningerne til fremtiden. Se indslag på TV2.

Læs mere

OMT er regional gazellevinder

Odense Maritime Technology har succes med skibsdesign og er af Dagbladet Børsen blevet kåret som den hurtigst voksende fynske gazelle med en vækst over fire år på 872 procent. Se indslag på TV2/Fyn

Læs mere

Jobi Værft er årets ejerleder

Ejerlederne bag Jobi Værft A/S, Jesper Faurholt Jensen og Bjarke Faurholt, har vundet prisen som Årets Ejerleder 2016 i Nordjylland for deres succesfulde væksteventyr.

Læs mere

MAN-motorer til australsk isbryder

MAN Diesel & Turbo har sikret sig ordren på den Knud E. Hansen-designede isbryder, som Damen-gruppen skal bygge til Australien.

Læs mere

Nye krydstogtsordrer til MAN Turbo & Diesel

MAN Diesel & Turbo og MV Werften har indgået aftale om at udstyre to nye ’Global Class’- krydstogtskibe for firmaet Star Cruise.

Læs mere

OMT går ny veje for at sikre bundlinjen

Odense Maritime Technology omsatte i 2015/2016 for 222,1 mio. kr., og det var lig en tilbagegang på 47,7 mio. kr. sammenlignet med året før, og går ny nye veje for at sikre bundlinjen fremover.

Læs mere

Søby får vedligeholdelsesordre

Søby Værft har netop landet en ordre på vedligeholdelse af to af Søfartsstyrelsens skibe de næste fire år.

Læs mere

OSK-Shiptech får ny direktør

OSK-ShipTech har med virkning fra 1. november 2016 ansat Jacob H. Thygesen som ny administrerende direktør. Den nuværende topchef Anders Ørgård, der er majoritetsaktionær, fortsætter i virksomheden på en ny post.

Læs mere

Bawat bejler til millardmarked

Interessen for dansk firmas rensning af ballastvand i skibe er stor verden over, lyder det fra Bawat.

Læs mere

 

 

Kalender

 

30. november 2016: Gå-hjem-møde hos Danske Maritime kl.16.00- 17.30 om udbud og offentlige indkøb. Det er emner, som fortsat har stor betydning for mange virksomheder i den maritime industri. Mød KPMG, Gorrissen og Kammeradvokaten. Kontakt Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

12. december 2016: Seminar den 12. december om vækstpotentialet i maritim industri.

14. december 2016: Som led i projektet Blue INNOship projektet Servitization - Creating the market by understanding performance, price, cost, contracts and financing, afholdes projektets andet seminar. Seminaret vil fokusere på prissætningen blandt danske maritime udstyrsproducenter og serviceleverandører. Kontakt  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 13. - 14. januar 2017: Danske Maritime arbejder bl.a. i samarbejde med den danske ambassade i New Delhi på at tilrettelægge et maritimt spor under et planlagt dansk erhvervsfremstød i forbindelse med 8. udgave af Vibrant Gujarat-topmødet. Kontakt  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Følg os på LinkedIn

 

København

Danske Maritime
Symfonivej 18, 2730 Herlev


Tlf.: 33 13 24 16

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bruxelles

Danish Maritime
79, Rue du Cornet, 1040 Bruxelles


Tlf.: +32 (02) 230 6934