• newsbanner9.jpg
 • newsbanner34.jpg
 • newsbanner25.jpg
 • newsbanner51.jpg
 • newsbanner24.jpg
 • newsbanner33.jpg
 • newsbanner50.jpg
 • newsbanner35.jpg
 • newsbanner23.jpg
 • newsbanner19.jpg
 • newsbanner49.jpg
 • newsbanner7.jpg
 • newsbanner3.jpg
 • newsbanner13.jpg
 • newsbanner15.jpg
 • newsbanner52.jpg
 • newsbanner48.jpg
 • newsbanner4.jpg
 • newsbanner22.jpg
 • newsbanner12.jpg
E-mailadresse:
Fulde navn:
Virksomhed:
Afmeld
Log på
Udskriv

Nyt fra Danske Maritime - september 2013

Vækstmarkeder og vækst i Danmark

I denne måned har Børsen i sin temaserie "Hvad kan vi danskere" fokuseret på Det Blå Danmark. Fra den 9. til den 19. september har vi således kunne læse en lang række artikler om branchen og om nogle af de mange initiativrige, innovative og dygtige aktører, den omfatter.

En af hovedkonklusionerne, man har kunnet drage ved at følge med i Børsens tema om Det Blå Danmark, er en, vi i al beskedenhed må sige, at vi kendte i forvejen: Det Blå Danmark er et succesfuldt erhverv med et enormt potentiale for øget vækst og beskæftigelse. Derfor kan vi ikke være mere enige, når Børsens chefredaktør Anders Krab-Johansen konkluderer, at Det Blå Danmarks plads retmæssigt er i spidsen.

Læs mere

Lille stigning i den globale ordretilgang i årets første halvår

Ved udgangen af juni 2013 var der 5.735 skibe på sammenlagt 90,7 mio. kbt (kompenseret bruttotonnage) i ordre globalt. Således er den globale ordrebeholdning gået en smule ned siden udgangen af 2012, hvor den var på 5.892 skibe med en samlet tonnage på 92,3 mio. kbt.

Skibsbygningsaktiviteten har ikke været nær så høj i årets første halvår, som den var i 2012. Således blev der fra januar til juni 2013 afleveret 1.554 skibe på sammenlagt 21,4 mio. kbt fra verdens værfter. I hele 2012 blev der til sammenligning afleveret 3.744 skibe med en samlet tonnage på 21,4 mio. kbt.

I perioden fra januar til juni 2013 har værfterne globalt set opnået ordrer på 1.288 skibe på sammenlagt 19,4 mio. kbt. Dette ligger over niveauet for samme periode sidste år, og sammenholdt med den lidt lavere skibsbygningsaktivitet i perioden er det med til at forklare, hvorfor nedgangen i ordrebeholdningen fra udgangen af 2012 til udgangen af juni 2013 ikke er helt så markant, som det ellers er set igennem de seneste år.

Læs mere

Velkommen til MAJESTIC MÆRSK

Man møder et sjældent, men prægtigt, syn, hvis man i disse dage lægger vejen forbi Langelinie i København, hvor MAJESTIC MÆRSK, det andet skib i Triple-E-serien, ligger ved kaj.

MAJESTIC MÆRSK, der onsdag den 25. september blev navngivet af HKH Kronprinsesse Mary, er intet mindre end verdens største skib, og Danske Maritime er glad for at kunne byde det gigantiske containerskib velkommen.

En gruppe af Danske Maritimes medlemmer er sammen med Foreningen blandt de over 40.000 mennesker, der i denne uge træder om bord MAJESTIC MÆRSK. Besøget på skibet giver mulighed for at kommehelt tæt på endnu et eksempel på dansk maritim knowhow og kvalitet.

Læs mere 

Lancering af 'INNO+ Det innovative Danmark'

Med deltagelse af uddannelsesministeren blev kataloget 'INNO+ Det innovative Danmark' lanceret ved et arrangement i Industriens Hus torsdag den 26. september 2013. Et af de områder, der er inddraget i kataloget er Det Blå Danmark med indspillet: 'Blå arbejdspladser via grønne løsninger'.

INNO+-kataloget identificerer konkrete og markante samfundsmæssige behov, erhvervsmæssige perspektiver og særlige danske forudsætninger for markante innovationspolitiske indsatser.

Kataloget skal fungere som viden- og inspirationsgrundlag for prioritering af strategiske investeringer i innovation, herunder for prioritering af kommende samfundspartnerskaber om innovation.

Læs mere

Ny runde i maritim omstillingspulje

Erhvervs- og Vækstministeriet har annonceret, at der nu åbnes for ansøgninger til efterårsrunden af den maritime omstillingspulje. Puljen er på fem mio. kr., og ansøgningsfristen er den 4. oktober 2013 kl. 23.59.

Der blev i forbindelse med finanslov 2013 afsat penge til en maritim omstillingspulje med det formål at fremme ressourceeffektive grønne maritime løsninger inden for områder, hvor der vurderes at været et betydeligt beskæftigelsespotentiale. De oprindelige 20 mio. kr. i den maritime omstillingspulje blev i juni i år tildelt i alt seks grønne maritime projekter, og regeringen og enhedslisten er blevet enige om at afsætte yderligere fem millioner kr. til den maritime omstillingspulje i 2013.

Læs mere

Workshop om ballastvandsløsninger

Den 11. oktober afholder Interreg-klyngeprojektet NOVI-Maritim, som Danske Maritime er lead partner i, en workshop om ballastvandsløsninger. Workshoppen, der afholdes i Frederikshavn, skal med en række ekspertindlæg belyse, hvordan man kan vælge mellem de tilgængelige løsninger til rensning af ballastvand, som overholder kravene.

Der ses på, hvilke reaktioner, man kan forvente fra havnestatskontrollen, hvis målingerne afvige fra det forventede. Workshoppen vil samtidig fokusere på, hvilke konsekvenser der kan forudses, hvis ikrafttrædelsen af ballastvandskonventionen udskydes.

For yderligere oplysninger om workshoppen og om NOVI-Maritim, kontakt projektleder Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hos Danske Maritime.

Hempel lancerer nyt malingskoncept til skibe

Hempel lancerede tidligere på måneden HEMPAGUARD®, som er et banebrydende nyt malingskoncept til skibsfarten.

Det nye malingskoncept sikrer væsentlige brændstofbesparelser og en fremragende modstandsdygtighed over for begroning.

Teknologien bag HEMPAGUARD® kaldes ActiGuard® og har været under udvikling i fem år.

Nye medlemmer 

Danske Maritime har i september kunnet byde velkommen til tre nye medlemsvirksomheder. Således er Hempel, MEST og Nordhavn optaget i Foreningen pr. 1. september. 

København

Danske Maritime
Symfonivej 18, 2730 Herlev


Tlf.: 33 13 24 16

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bruxelles

Danish Maritime
79, Rue du Cornet, 1040 Bruxelles


Tlf.: +32 (02) 230 6934