• newsbanner7.jpg
 • newsbanner44.jpg
 • newsbanner52.jpg
 • newsbanner29.jpg
 • newsbanner22.jpg
 • newsbanner27.jpg
 • newsbanner14.jpg
 • newsbanner5.jpg
 • newsbanner10.jpg
 • newsbanner51.jpg
 • newsbanner40.jpg
 • newsbanner38.jpg
 • newsbanner9.jpg
 • newsbanner4.jpg
 • newsbanner48.jpg
 • newsbanner56.jpg
 • newsbanner11.jpg
 • newsbanner42.jpg
 • newsbanner20.jpg
 • newsbanner18.jpg
E-mailadresse:
Fulde navn:
Virksomhed:
Afmeld
Log på
Udskriv

Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /home/danskemaritimev2/public_html/libraries/joomla/database/database/mysql.php on line 534

Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /home/danskemaritimev2/public_html/libraries/joomla/database/database/mysql.php on line 534

Nyt fra Danske Maritime - september 2014

Vi er verdens maritime centrum i næste uge

Af Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime

Danish Maritime Days finder sted om mindre end en uge. Forhåbentlig vil hele det internationale maritime miljø se på Danmark og anerkende vores globale maritime position som blandt de førende inden for maritim viden i mange blå discipliner, ikke mindst grøn teknologi, sikkerhed og design. Danske maritime leverandører formår at gøre vores kunder mere konkurrencedygtige og derigennem førende inden for deres disciplin: transport af varer på verdenshavene.

Læs mere

Verdens skibsværfter har fået 400 flere skibe i ordrebogen siden nytår

Første halvår af 2014 har budt på 400 flere store skibe i ordre. Værfterne i hele verden har nu kontrakter på at bygge 6.389 nye skibe. Ordretilgangen er steget med 20 procent siden første halvår af 2013.

Det globale skibsbygningsmarked er begyndt at komme sig efter fem års nedgang som følge af finanskrisen i 2008. I 2013 begyndte ordretilgangen at stige, og den tendens er fortsat ind i 2014.

Værfterne oplevede en stigning på 20 procent i første halvår 2014 i forhold til 1. halvår 2013. Rederierne har bestilt 1.439 nye skibe i første halvår af 2014 mod 1.324 nye skibe i første halvår af 2013.

Læs mere

Samarbejde styrker maritime erhvervsmuligheder i Arktis

Den danske maritime industri med dens styrkepositioner inden for specialsegmenter, innovation og grønne teknologier og løsninger har gode muligheder for at drage fordel af den udvikling, der pågår i Arktis, viste det erhvervspolitiske seminar i starten af september.

Mulighederne for maritim vækst i Arktis tiltrækker sig større og større opmærksomhed for den danske maritime industri.

Senest deltog Danske Maritime i et erhvervspolitisk seminar i Nuuk, Grønland, den 2.-3. september 2014. Mere end 70 personer fra danske og grønlandske virksomheder, organisationer og myndigheder drøftede mulighederne og barriererne for realisering af det maritime vækstpotentiale i Arktis.

Læs mere

Alarmerende mangel på unge med en teknisk uddannelse

Af Jette Mølholm, programchef KEA Teknik, Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime, LO-sekretær Ejner K. Holst og Tina Voldby, Underdirektør TEKNIQ.

Hvis vi skal have del i opsvinget, kræver det, at endnu flere unge får øjnene op for de tekniske uddannelser, som uddanner til en branche med nul ledighed, og opgaver, der spænder fra tablets og dansk design til tankskibe og droner.

Læs mere

Nyt projekt skal udvikle "Fremtidens Maritime Håndværker"

Danske Maritime går sammen med Europas Maritime Udviklingscenter og en række erhvervsskoler ind i et 3-årigt projekt om at få flere og dygtigere håndværkere i den maritime industri.

Danske Maritime er med som partner i ansøgningen om midler fra EU's Socialfond og fra Vækstforum Hovedstaden til et nyt stort 3-årigt projekt "Fremtidens Maritime Håndværker". Ansøgningen blev sendt afsted den 19. september. Foruden Danske Maritime og Europas Maritime Udviklingscenter deltager en række relevante erhvervsskoler, erhvervsakademier, maskinmesterskoler samt den Regionale Praktikpladsenhed.

Læs mere

Nyt blåt samfundspartnerskab vil sætte skub i grøn teknologi og skabe job

INNO+ ansøgning på 50 mio. kr. er afsendt til InnovationsFonden. Partnerskabet skal udvikle grønne maritime løsninger og skabe vækst og arbejdspladser.

Det Blå Danmarks INNO+ ansøgning til InnovationsFonden er nu afsendt på vegne af partnerskabet Blue INNOship. Partnerskabet skal skabe vækst og beskæftigelse ved at udvikle grønne maritime løsninger og har et samlet budget på knap 120 mio. kroner, hvoraf InnovationsFonden søges om 50 mio. kr.

Partnerskabet Blue INNOship består af Alfa Laval, MAN Diesel & Turbo, Hempel, OSK-ShipTech, A.P. Møller-Mærsk, TORM, GTS institutterne FORCE Technology, Teknologisk Institut og DBI. Dertil kommer deltagelse fra Danmarks Tekniske Universitet, Aalborg Universitet, Syddansk Universitet og Copenhagen Business School. Partnerskabets formand er Lars Bo Jensen fra MAN Diesel & Turbo.

Læs mere

Maritim industri etablerer eget dialogforum med Kina

Danske producenter af maritim teknologi fik 9. september et nyt forum, hvor de fremover uformelt kan drøfte muligheder og udfordringer med relevante kinesiske brancheorganisationer.

Danske Maritime skal føre dialogen med Kinas brancheforening CANSI sammen med foreninger fra andre førende europæiske maritime nationer under den fælleseuropæiske maritime organisation SEA Europe.
Mens statsministeren tidligere på måneden havde en større erhvervsdelegation med i Kina, havde de maritime brancheforeninger i Kina og Europa det konstituerende møde i et nyt samarbejdsorgan.
I det ny dialogforum, som endnu ikke har et navn, kan maritime erhvervsfolk fra Kina og de europæiske maritime nationer, herunder Danmark, fremover mødes og tale uformelt sammen og derigennem forhåbentlig styrke samarbejdet ved at sikre et "level playing field".

Læs mere

Maritim industri parat til at levere til international forsvarsindustri

Danske virksomheder i den maritime industri gør sig parate til at levere teknologier, design og udstyr, der kan anvendes af andre landes maritime forsvarsindustrier. Et epokegørende samarbejde med Canada åbner døren for lignende aftaler med andre lande.
Historisk set er det landes egne maritime producenter, der leverer udstyr til den nationale maritime forsvarsindustri. Men et samarbejde med Canada, der har været under opbygning i et par år, åbner døren for, at danske maritime producenter kan levere teknologi og udstyr til den maritime forsvarsindustri i mange andre lande. 

Samarbejdet tog for alvor fart, da OMT (Odense Maritime Technology) i starten af 2013 fik en betydelig kontrakt på designudvikling af otte offshore, arktiske patruljebåde til Canada.

Læs mere

EU-midler til elfærge kan give 20 job på Søby Værft

Gruppen "Green Ferry Vision" på Ærø, som i halvandet år har arbejdet på at udvikle en færge, der kan sejle på strøm, har sendt en ansøgning  på 125 millioner til et EU-projekt.

Det er i første omgang til færger, der skal sejle til og fra Ærø, men visionen går meget videre, fremgår det af forundersøgelserne. Ifølge planen skal den første elfærge til danske farvande være klar i løbet af 2017. Planen er, at færgen skal bygges på Søby Værft på Ærø.

Til Danske Maritimes nyhedsbrev siger værftets direktør Roar C. Falkenberg: "Hvis vi får mulighed for at bygge færgen, vi har søgt om, vil det i sig selv betyde omkring 20 nye arbejdspladser. Men det vil også give os faglige og teknologiske erfaringer, som vi kan arbejde videre med, når vi skal vurdere, om det faktisk vil kunne betale sig at ændre eksisterende færger i danske farvande til enten ren eldrift eller hybriddrift".

På Faaborg Værft er en elfærge til den svenske skærgård netop blevet søsat. 

København

Danske Maritime
Symfonivej 18, 2730 Herlev


Tlf.: 33 13 24 16

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bruxelles

Danish Maritime
79, Rue du Cornet, 1040 Bruxelles


Tlf.: +32 (02) 230 6934