• newsbanner29.jpg
 • newsbanner14.jpg
 • newsbanner31.jpg
 • newsbanner51.jpg
 • newsbanner5.jpg
 • newsbanner2.jpg
 • newsbanner56.jpg
 • newsbanner30.jpg
 • newsbanner52.jpg
 • newsbanner3.jpg
 • newsbanner32.jpg
 • newsbanner24.jpg
 • newsbanner42.jpg
 • newsbanner27.jpg
 • newsbanner19.jpg
 • newsbanner60.jpg
 • newsbanner54.jpg
 • newsbanner21.jpg
 • newsbanner36.jpg
 • newsbanner4.jpg
E-mailadresse:
Fulde navn:
Virksomhed:
Afmeld
Log på
Udskriv

Nyt fra Danske Maritime - september 2016

Husk at sikre skatten som indtægtskilde

 

Leder af Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime

I disse uger drøftes 2025-plan og finanslov. Folketingets partier diskuterer, hvad statskassens midler, eller rettere sagt skatteydernes penge, skal bruges til. Jeg håber, at vores politikere tænker over, hvor pengene kommer fra, og hvad de kan gøre for at sikre denne indtægtskilde. Det kan nemlig kun ske ved at pleje den.

Læs mere

Danske Maritime tilfreds: Fregat skal ikke på værft i Estland

 

Pressemeddelelse fra Danske Maritime, 14. September 2016

 

Danske Maritimes adm. direktør Jenny N. Braat udtrykker tilfredshed med, at den danske fregat Niels Juel alligevel ikke skal på værft hos det estiske værft Tallinn Shipyard, efter at forsvarsministeren tirsdag aften meddelte, at det estiske værft ikke kan overholde tidsplanen. Ordren placeres i stedet hos det danske værft FAYARD, der ligger på det tidligere Lindø-værft i Munkebo på Fyn.

Læs mere

Ballastvand et aktuelt emne på Kronprinsparrets USA-besøg

 

I denne uge deltager Danske Maritime i en dansk erhvervsdelegation til USA, hvor Kronprinsparret står i spidsen for et erhvervsfremstød med fokus blandt andet på maritime erhverv.

 

”Det er centralt at sikre, at de amerikanske myndigheder gør sig klar til at acceptere udstyr fra danske producenter, der længe har været klar til at levere udstyr, som opfylder ballastvandskonventions krav,” siger adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Læs mere

 

Endelig får vi regler om ballastvand med ok'et fra Finland.

 

Danske Maritime glæder sig over, at vi langt om længe har udsigt til internationale regler om ballastvand. Det er godt nyt for den maritime industri og det globale havmiljø.

Danske Maritime er meget tilfreds med, at konventionen om rensning af ballastvand nu træder i kraft. Efter Finlands tiltræden i dag vil konventionen træde i kraft den 8. september 2017.

Læs mere

H.K.H. Prins Joachim åbner maritimt teknologisk topmøde

 

H.K.H. Prins Joachim talte også på Danish Maritime Technology Conference i 2015, her flankeret af Danske Maritimes formand Thomas S. Knudsen og Danske Maritimes adm. direktør Jenny N. Braat.

 

Når Danske Maritime den 26.-27. oktober 2016 på tredje år holder teknologisk topmøde i København for den internationale maritime industri, er det atter med H.K.H. Prins Joachim som hovedtaler.

Læs mere

Vilde med bustur til SMM i Hamborg

 

120 studerende og medarbejdere i maritime virksomheder sagde ja tak til en 1-dags bustur fra Aalborg og København til verdens største maritime messe.

 

Super spændende! Alle tiders initiativ! Meget nyttigt! De glade kommentarer flød ivrigt fra studerende og medarbejdere fra maritime virksomheder efter en lang, men lærerig 1-dags bustur til SMM i Hamborg, verdens største maritime messe.

Læs mere

Servitization-projekt indleder seminarrække

Som led i Blue INNOship gennemfører Danske Maritime i samarbejde med Copenhagen Business School projektet Servitization - Creating the market by understanding performance, price, cost, contracts and financing.

Sigtet med projektet er at fremme vedvarende produkt- og forretningsudvikling inden for den danske maritime industri i almindelighed

Læs mere

Indonesisk minister mødte dansk maritim industri

Indonesiens minister for statsejede virksomheder, Ms Rini Soemarno, og en delegation af højtstående indonesiske forretningsfolk besøgte Danmark.

I den anledning mødtes ministeren med flere repræsentanter for den danske maritime industri.

Læs mere

Forældrekampagne skal få unge til maritime erhvervsuddannelser

Danske Maritime er med i kampagne, der skal få forældre til at tale om uddannelse med deres børn. Arbejdsgiverne skriger på flere faglærte.

 

Tre ud af fire af de forældre, der har børn mellem 14 og 23 år, vil råde eller har allerede rådet deres børn til at tage en gymnasial uddannelse. Det gør de, selv om hver femte ikke føler sig klædt på til opgaven med at vejlede deres børn i valg af ungdomsuddannelse.

Læs mere

Nyt fra medlemmer

 

Stærk fremgang i den maritime industri

Når man ser på 2015-regnskaberne fra 20 af de største maritime industrivirksomheder, er det ikke til at se, at store dele af skibsfarten er plaget af overkapacitet og lave fragtrater. Langt de fleste maritime industrivirksomheder har nemlig haft en markant fremgang i 2015. Det viser Magasinet Maritime Danmarks nye analyse af branchen.

Læs mere

Scanel giver 75.000 til maritim el-uddannelse

Scanel International A/S donerer i forbindelse med deres 25 års jubilæum 75.000 kroner til den nye maritime elektrikeruddannelse hos EUC Nord i Frederikshavn. Den maritime elektrikeruddannelse er oprettet for at imødekomme behovet for arbejdskraft hos den maritime sektor i Nordjylland. Det skriver Maritime Danmark.

Læs mere

 

Kalender

27.-30. september 2016: Erhvervsdelegation til USA med Kronprinsparret.

3. oktober 2016: Servitization-seminar kl.8:45 – 11:15. Target costing as a strategic tool to commercialize the product and service innovation --- Price, Cost and Profit. Hør mere hos Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

3. oktober 2016: Seminar i Frederikshavn kl.13-16 om de maritime kommercielle muligheder i Mellemøsten samt erhvervsfremstød i Dubai den 30.-oktober-2. november 2016. Hør mere hos Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

25. oktober 2016: Danske Maritime arrangerer seminar for danske maritime virksomheder og polske værfter og myndigheder under Danish Maritime Days. Det foregår på Danish Maritime Fair. Hør mere hos Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

26.-27. oktober 2016: Danish Maritime Technology Conference, Lokomotivværkstedet i København, arrangeret af Danske Maritime og medlemmer.

30. oktober - 2. november 2016: Danske Maritime og medlemmer deltager i Dubai Maritime Week og SeaTrade-konferencen sammen med erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen. Hør mere hos projektleder Klaus Rostell, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

25. november 2016: ShippingWatch og Blue MBA, CBS' Executive MBA in Shipping & Logistics, afholder maritim konference i Singapore.

 

København

Danske Maritime
Symfonivej 18, 2730 Herlev


Tlf.: 33 13 24 16

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bruxelles

Danish Maritime
79, Rue du Cornet, 1040 Bruxelles


Tlf.: +32 (02) 230 6934